noodles volos banner

Ερυθρόλευκοι... τιμωροί στην κόλαση του Αλκαζάρ! (video)

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο! Και αφού η ΑΕΛ ένιωσε νικήτρια στις δικαστικές διαμάχες και σε όλο αυτό τον χαρτοπόλεμο που προηγήθηκε του ντέρμπι, η απάντηση και η εκδίκηση για τις προκλήσεις των βυσσινοί ήρθε από τους... κομάντος του Νίκου Παντέλη μέσα στην κόλαση των 10.000 φιλάθλων του Αλκαζάρ και από τον αγωνιστικό χώρο! Ο Νικολιάς με το γκολ που πέτυχε στο 86’ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1 και φυσικά σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Σπουδαία νίκη σε πολλά επίπεδα για τους ερυθρόλευκους, που περιμένουν πλέον να σφραγίσουν την πρόκριση στον επαναληπτικο στο ΕΑΚ, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο επίσημο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό και ιδανικότερο... μπάσιμο στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της σεζόν! Βέβαια είναι ακόμα νωρίς, υπάρχει ο επαναληπτικός του κυπέλλου και ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μπροστά, αλλά μία τέτοια νίκη δίνει ψυχολογία και τονώνει το γόητρο των ποδοσφαιριστών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Πώς παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Νίκος Παντέλης επέλεξε τον Κούτσι τελικά για την κορυφή της επίθεσης, παρότι ο παίκτης δεν ήταν εντελώς έτοιμος. Δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τον έμπειρο κόουτς που παρέταξε την ομάδα με τους Κολίτσι κάτω από το τέρμα, Γιαλούση δεξί μπακ, Μαργαρίτη αριστερό και τους Μακρυδημήτρη και Μπάρμπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πινάρες και Κορνελάτος ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον Κούτσι αγωνίστηκε ο Μέζα, έχοντας στα αριστερά τον Μπιτάνγκ και δεξιά τον Μαρτίνεθ.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης για την ΑΕΛ προτίμησε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ήταν ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Κοντοδήμος και στόπερ οι Μελισσάς και Σαρακατσάνος.  Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Νεμπεγλέρας και Τζούνιορ, ο Σουάνης δεξιά στην επίθεση, ο Τσιλιγκίρης αριστερά, ο Περίκο σαν δημιουργός και ο Αναστασάκος στην κορυφή της επίθεσης.

Πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε ο Ολυμπιακός

Το πρώτο δεκάλεπτο το ξέχασαν γρήγορα οι χιλιάδες φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Δεν είχε τελικές προσπάθειες, παρά μόνο νεύρα και κάποιες αψιμαχίες. Στη συνέχεια η Λάρισα πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή, ωστόσο δεν δημιούργησε την κλασική ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κολίτσι. Είχε κάποιες τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό της, την ώρα που ο Ολυμπιακός κρατούσε καλά στην άμυνα και έψαχνε την αντεπίθεση από τα άκρα για να δημιουργήσει κινδύνους. Ωστόσο ο Αποστολίδης πέρασε εύκολο 45λεπτο, αφού δεν καταγράφηκε ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους. Από τη στιγμή πάντως που πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού ήταν να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πέτυχε τον σκοπό του και πήγε το ημίχρονο όπως θα ήθελε.

Στο 17’ ένα μακρινό σουτ του Σουάνη καταγράφηκε ως πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων να απειλήσουν τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που δεν ανησύχησε όμως, αφού είδε την μπάλα να περνά πολλά μέτρα άουτ.  Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πληρώσει μία σύγχυση στην περιοχή του, αλλά τελικά οι αμυντικοί κατάφεραν να διώξουν, πριν βάλει κάποιος παίκτης της Λάρισας το πόδι του και κάνει το γκολ. Στο 23’ ο Κοντοδήμος σέντραρε για να περάσει η μπάλα από τον Αναστασόπουλο που προσπάθησε να κάνει το γυριστό σουτ και να φτάσει στον Νεμπεγλέρα, που την έστειλε όμως άουτ. Δύο λεπτά μετά για δεύτερη φορά ο Σουάνης δοκίμασε το πόδι του, σε ένα καλύτερο σουτ από το πρώτο, με την ίδια όμως κατάληξη και χωρίς να βρει στόχο.

Στα υπόλοιπα 20 λεπτά δεν καταγράφηκε κάτι το αξιόλογο. Ναι μεν η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, αλλά οι ερυθρόλευκοι καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησαν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένο τον Κολίτσι. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Κέρδισε μέτρα ο Ολυμπιακός

Χωρίς αλλαγές παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, χωρίς να την εξυπηρετεί αυτό το 0-0, μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά για να αναγκάσει σε λάθη την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να περιμένει την ΑΕΛ και να θέλει να εκμεταλλευτεί το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Αυτό προσπάθησε να κάνει και στο 53’ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Κούτσι, αλλά ο σκόρερ «συνελήφθη» σε θέση οφσάιντ την ώρα που έγινε η σέντρα από τον Μέζα…

Οι ερυθρόλευκοι του Νίκου Παντέλη έδειξαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και μετά το δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΛ στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, πήραν τον έλεγχο. Η πρώτη κίνηση από τον ερυθρόλευκο πάγκο, αφορούσε σε αλλαγή προσώπου και όχι τακτικής. Συγκεκριμένα πέρασε στο παιχνίδι ο Νικολιάς αντί του Μαρτίνεθ. Στο δίλεπτο 63-65 πάντως οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Σουάνη. Ένα γύρισμα που δεν ανησύχησε τον Κολίτσι και μία κεφαλιά που έφυγε άουτ.  

Στο 71’ ο Ολυμπιακός απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπιτάνγκ γύρισε ωραία και σούταρε για να βάλει τελευταία στιγμή το σώμα του ο Σαρακατσάνος και να καταλήξει η μπάλα κόρνερ. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη άρχισε να ανεβαίνει περισσότερο και να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι μετά το 70’. Μάλιστα «ξαναχτύπησε» στο 75’ με ωραίο σουτ του Μέζα που πέρασε ελάχιστα άουτ, μετά από ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Νικολιά. Η είσοδος του τελευταίου πραγματικά ανέβασε τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Εκπληκτικός Μπιτάνγκ, σκόρερ Νικολιάς 

Όσο τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΛ έδειξε να μην έχει δυνάμεις για να τρέξει και να πιέσει και έτσι δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του Κολίτσι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που έδειχναν πιο ξεκούραστοι, πίεζαν ψηλά. Σε μία τέτοια φάση ο Διαμαντόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, έκλεψε την μπάλα και σούταρε, αλλά και πάλι ο Σαρακατσάνος έβαλε την κόντρα. Τελικά το «χρυσό» γκολ για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 86’. Ο Μπιτάνγκ έκανε εκπληκτική κίνηση, «άδειασε» δυο παίκτες και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Νικολιά κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1 παγώνοντας το Αλκαζάρ!

Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Νικολιάς στο 89’ προσπάθησε να γυρίσει στον Διαμαντόπουλο, αλλά έδιωξε τελευταία στιγμή η άμυνα της ΑΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορς (76' Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49' Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67' Δεινόπαπας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης,  Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μέζα (91' Ζέρης), Μπιτάνγκ, Μαρτίνεθ (55' Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80' Διαμαντόπουλος)

Media