noodles volos banner

Εφιαλτική πρεμιέρα με ήττα από τη Ζάκυνθο για τον Ολυμπιακό

Εφιαλτική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ για τη νέα σεζόν στη Football League. Με δύο γκολ από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η Ζάκυνθος δραπέτευσε με ένα ανέλπιστο διπλό με 0-2 απέναντι στους ερυθρόλευκους του Νίκου Παντέλη, που η μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήταν το δοκάρι του Κούτσι στο 76', χωρίς να έχουν άλλη κλασική ευκαιρία. Αντίθετα η Ζάκυνθος θα μπορούσε σε τρεις περίπτωσεις να έχει πετύχει το 0-3.
Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη, έδειξε προβλήματα σε επίθεση και άμυνα και δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που παρατάχθηκε στα φιλικά και στα ματς κυπέλλου. Αναμφίβολα όχι μόνο προβλημάτισε, αλλά απογοήτευσε τον κόσμο του που βρέθηκε στο ΕΑΚ, που σε μία δύο περιπτώσεις μάλιστα χειροκρότησαν ειρωνικά προσπάθειες τους.
Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή στην ομάδα της Ζακύνθου δύο Βολιωτών ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Κώστα Οικονόμου, που ήταν μάλιστα και αρχηγός των φιλοξενουμένων και του Ιάσονα Παπαδημητρίου που πέρασε ως αλλαγή.

Προτίμησε Νικολιά και Χιντζίδη ο Παντέλης
Στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Παντέλης προτίμησε τους Νικολιά στα δεξιά της επίθεσης και τον Χιντζίδη στα αριστερά της άμυνας.
Ο Κολίτσι υπερασπίστηκε την εστία, οι Γιαλούσης και Χιντζίδης αγωνίστηκαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Μπάρμπας και Μακρυδημήτρης αγωνίστηκαν ως κεντρικοί αμυντικοί. Στα αμυνικά χαφ ήταν οι Κορνελάτος και Πινάρες, με τον δεύτερο πάντως να επωμίζεται αρκετές φορές το δημιουργικό κομμάτι, ενώ είχε και κάποια σουτ στο ενεργητικό του. Σαν δεκάρι πάντως ξεκίνησε ο Μέζα, που αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Μαρτίνεθ λόγω τραυματισμού. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπιτάνγκ, στο δεξί ο Νικολιάς, οι δυο τους άλλαζαν αρκετές φορές μεταξύ τους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Κούτσι.
Στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνεθ αγωνίστηκε στα αμυντικά χαφ μετά την είσοδο του Θέου αντί του Κορνελάτου, ενώ και ο Γιαλούσης έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός με τον Ζέρη να παίρνει τη θέση του Μπάρμπα και να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά ώστε να ανεβαίνει και να φορτώνει ακόμη περισσότερο την επίθεση.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο παιχνίδι, παρότι οι ερυθρόλευκοι του Νίκου Παντέλη μπήκαν δυνατά και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και να πιέζουν για το γκολ... Σε 15 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ με τους Αποστόλου και Τσόπελα και άφησαν τον Ολυμπιακό να κυνηγά στο σκορ. Χρειάστηκε ένα λάθος για να δώσει στους φιλοξενούμενους το πρώτο γκολ και την ψυχολογία να πιστέψουν οτι μπορούν να φύγουν με το διπλό από το ΕΑΚ. Αρχικά στο 9' μετά από λάθος απομάκρυνση του Μακρυδημήτρη, η μπάλα στρώθηκε στον Αποστόλου που μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 0-1. Πριν ο Ολυμπιακός καταφέρει να συνέλθει έξι λεπτά μετά ο Τσόπελας με μακρινό σουτ έστειλε ξανά τον Κολίτσι να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.
Ο Ολυμπιακός είχε στο 4' είχε ένα σουτ του Πινάρες που κατέληξε αδύναμα στον Ξενοδόχωφ, ενώ αμέσως μετά το δεύτερο γκολ, ο Μπάρμπας στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Ζακύνθου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν επηρεασμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Μία σέντρα σουτ του Κούτσι στο 32' αποτέλεσε την τρίτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι, αλλά και πάλι ο Ξενοδόχωφ δεν ανησύχησε. Αντίθετα ο Κολίτσι χρειάστηκε να επέμβει σε τετ α τετ με τον Βαρέλα δύο λεπτά μετά για να αποσοβήσει το 0-3.
Ο Νίκος Παντέλης στο 36' αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού ο Μέζα ένιωθε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μαρτίνεθ, χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη της ομάδας. Οι δύο τελευταίες καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος προήλθαν από τον Πινάρες. Στο 41' έπιασε το δυνατό σουτ του Πινάρες, που έπεσε σωστά όμως και έδιωξε ο Ξενοδόχωφ, ενώ μάζεψε την μπάλα και στο δεύτερο σουτ του Ουρουγουάνου στο 45'.

Ρίσκαρε αλλά δεν σκόραρε
Ο Ολυμπιακός ήταν επόμενο οτι θα ρισκάρει στο δεύτερο μέρος και θα πιέσει για το γκολ που θα τον βάλει στο παιχνίδι. Έτσι πίεζε ψηλά με τη Ζάκυνθο να αμύνεται μαζικά και να αγωνίζεται όλη πίσω από το κέντρο. Στο 49' μετά από σέντρα του Νικολιά ο Ξενοδόχωφ μάζεψε προ του Κούτσι,ενώ δύο λεπτά μετά κεφαλιά του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 53' εκτέλεση φάουλ του Πινάρες μπλόκαρε εύκολα ο Ξενοδόχωφ. Ο Παντέλης βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κάνει κλασική ευκαιρία, έριξε και τον Θέο στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Κορνελάτο στον πάγκο. Ο Μαρτίνεθ έπαιξε λίγο πιο πίσω. Την ώρα πάντως που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία η Ζάκυνθος έχασε άλλες δύο για το 0-3. Στο 59' μακρινό σουτ του Οικονόμου, ο Κολίτσι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Φωτιάς από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι στη φάση του 76' όταν η κεφαλιά του Κούτσι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι... Στη συνέχεια σουτ του Μπιτάνγκ κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε στο τέλος τον Νίκο Παντέλη και τους ποδοσφαιριστές... 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Γιαλούσης, Χιντζίδης, Μπάρμπας (64' Ζέρης), Μακρυδημήτρης, Κορνελάτος (58' Θέος), Πινάρες, Μπιτάνγκ, Μέζα (36' Μαρτίνεθ), Νικολιάς, Κούτσι
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ξενοδόχωφ, Οικονόμου, Τσόπελας (74' Στασινόπουλος), Ουνγιαλίδης, Καλλιβώκας, Φωτιάς, Κρισμάρεβιτς, Αποστόλου (67' Πέππας), Βαρέλα (89' Παπαδημητρίου), Ευθυμιάδης, Χατζησάββας

Last modified onSunday, 12 October 2014 18:14