noodles volos banner

Εμφανής η έλλειψη ηγέτη στον Ολυμπιακό

Προσπάθεια του Κούτσι στο ματς του Καυταντζογλείου Προσπάθεια του Κούτσι στο ματς του Καυταντζογλείου

 

Το άσχημο ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου στη Football League με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει σίγουρα τις δικές του αιτίες.

 

 

 

Πολλά μπορεί να αναλύσει κανείς, αλλά αυτό που αποτελεί χτυπητή αδυναμία για τους ερυθρόλευκους είναι η απουσία ενός ηγέτη, που θα συμπαρασύρει τους υπόλοιπους, θα δώσει το σύνθημα για τη νίκη και θα μεταδώσει το απαραίτητο πάθος, τσαμπουκά και ποδοσφαιρικό εγωισμό, παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του.

Η έλλειψη σφυγμού, η μη συνειδητοποίηση από πολλούς ποδοσφαιριστές σε ποια ομάδα παίζουν και πόσο βαριά φανέλα φοράνε ίσως να μην υπήρχε, αν δύο παίκτες που έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο Ρόκας και ο Αρβανίτης ήταν κανονικά στην ομάδα. Δυστυχώς ο πρώτος είναι τραυματίας, ο δεύτερος τιμωρημένος για υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών και η απουσία τους έχει προκαλέσει αυτό το έλλειμμα προσωπικότητας ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε αγωνιστικές αδυναμίες, που κι αυτές δεν κρύβονται.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού, κάτι που φάνηκε και χθες με τον Ηρακλή, ο οποίος είχε συνεχώς την πρωτοβουλία και δημιουργούσε θέματα για την άμυνα των Βολιωτών. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τη Ζάκυνθο ήταν πιο επικίνδυνοι, έστω και μ’ αυτήν την αδυναμία να παράγουν φάσεις, αφού έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο γκολ, μία με τον Κούτσι στο δεύτερο λεπτό, μία με τον Μπιτάνγκ στο μισάωρο και στο δεύτερο μέρος δύο φορές με τον Πινάρες σε σουτ μέσα από την περιοχή και σε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν ότι ζήτησαν την ισοφάριση ή  ότι είχαν την αντίδραση που θα έπρεπε μετά το γκολ που δέχτηκαν. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο Ηρακλής είχε παίκτες να τον πάρουν από το χέρι, όπως ο Ρομάνο και ο Περόνε και να κάνουν τη διαφορά.

Πλέον, για τους ερυθρόλευκους, που έχουν ψυχολογική πίεση, το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός και ευτυχώς που έρχεται μέσα σε λίγες μέρες, καθώς είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Παρασκευή, έτσι ώστε όλοι να στραφούν σ’ αυτό και να μην αρχίσει ένας κύκλος εσωστρέφειας.

 

 

Last modified onTuesday, 21 October 2014 15:22