noodles volos banner

Χωρίς πλάνο Β....

"Ασφαιρος" σε δύο ματς ο Ολυμπιακός, γνώρισε δύο ήττες από Ζάκυνθο και Ηρακλή και είναι μαζί με τον Αγροτικό Αστέρα οι μοναδικές ομάδες χωρίς βαθμό στο Βόρειο Όμιλο. Οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται στη μετριότητα και σίγουρα το ξεκίνημά τους προβληματίζει... Ο Νίκος Παντέλης και ο Λευτέρης Γιαλούσης στις δηλώσεις τους στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκαν στην καλή αμυντική παρουσία αλλά στην αδυναμία δημιουργίας παιχνιδιού. Πράγματι, ο Ολυμπιακός αμυντικά στάθηκε αρκετά καλά. Ο Ηρακλής δημιούργησε φάσεις, αλλά ήταν λογικό: έπαιζε στην έδρα του, διαθέτει αξιόλογους παίκτες και το δίδυμο Ρομάνο-Περόνε (που συνδυάστηκαν στη φάση του γκολ) είναι πολύ ποιοτικό για τη Β' Κατηγορία. 

Αν θέλαμε να εντοπίσουμε την αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι για τη βολιώτικη ομάδα, θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει πλένο Β. Τί εννοούμε; Το παιχνίδι είναι μονοδιάστατο, στηρίζεται πολύ στον Χεσούς Μέζα. Ο άσος από τη Βενεζουέλα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στα δύο ματς. Με τη Ζάκυνθο είχε διπλό μαρκάρισμα και δεν φάνηκε μέχρι να τραυματιστεί στο πρώτο ημίχρονο, χθες επίσης δεν βοήθησε. Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να διαθέτουν πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή -δεν αμφισβητείται όσον αφορά στην ποιότητα των επιθετικογενών παικτών-, αλλά αυτό πρέπει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Τα ανασταλτικά χαφ δεν πατούν περιοχή και πως να γίνει αυτό όταν ένας εξ αυτών είναι ο στόπερ Μακρυδημήτρης. Όταν το κάνει ο Πινάρες, είναι επικίνδυνος με τα σουτ του... Ο Μπιτάνγκ στηρίζεται στην ταχυδύναμη, στην έκρηξή του αλλά παίζει στο ένας εναντίον ενός χωρίς να έχει την ουσία, δίχως να ενδιαφέρεται για συνδυαστικό παιχνίδι, ενώ ο Κούτσι που ξέρει τη θέση του σέντερ φορ, έχει ελάχιστη τροφοδότηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες πολλές φορές αναγκάστηκε να γυρίσει στο κέντρο για να πάρει πάσα.
Λείπει η ποικιλία στο δημιουρτγικό κομμάτι κι αυτό εχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δύο μπακ δεν προωθούνται καθόλου. Ο Ηρακλής δημιούργησε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο από τη δεξιά του πλευρά όταν ο Μπουκουβάλας συνδυάζονταν με το δεξιό χαφ Τσιλιανίδη, δημιουργώντας υπεραριθμία. Αντιθέτως, Ζέρης και Μαργαρίτης δεν πέρασαν τη σέντρα, ενώ έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να το κάνουν, ιδιαίτερα ο Βολιώτης νεαρός μπακ-χαφ. Μια κλειστή κι οργανωμένη άμυνα δεν μπορεί να διασπαστεί μόνο με τους επιθετικούς. Ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση με τους Μπιτάνγκ, Μέζα, Πινάρες, Μαρτίνεθ, Κούτσι, όταν ο Ηρακλής έπαιζε στην άμυνα με οκτώ ποδοσφαιριστές, στην ουσία πέντε εναντίον οκτώ. Ήταν φυσιολογικό να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του Χουάντερσον.
Στη χθεσινή αναμέτρηση δεν βοήθησαν οι αλλαγές του Νίκου Παντέλη, κυρίως όμως οι "ερυθρόλευκοι" ήταν προβλέψιμοι στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού. Έτσι ενώ αμυντικά κράτησαν σχετικά καλά, στη δημιουργία υστέρησαν για ακόμη ένα παιχνίδι. Με τον Μέζα εγκλωβισμένο ή σε κακή ημέρα και τα μπακ να είναι "καθηλωμένα" χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες,ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται προβλέψιμος στο παιχνίδι του.
Έτσι, ήρθαν οι δύο ήττες από ομάδες που δεν ήταν πολύ καλύτερες, όμως εμφανίστηκαν "διαβασμένες", τόσο η Ζάκυνθος στο ΕΑΚ όσο και ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την Παρασκευή αποκτάει χαρακτήρα τελικού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παντέλης.