noodles volos banner

Το ήθελε περισσότερο και το πήρε! (hd video)

Πέντε συνολικά γκολ, δύο ανατροπές, ένα δοκάρι και μια αποβολή, χρειάστηκε να σημειωθούν στα στατιστικά του παιχνιδιού στο ΕΑΚ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλων 1926 για να πανηγυρίσει η Βολιώτικη ομάδα την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα! Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη έδειξαν οτι είχαν περισσότερο ανάγκη τους τρεις βαθμούς και τη νίκη και κατάφεραν έστω και με έναν περιπετειώδη τρόπο που κράτησε την αγωνία για 90 λεπτά, να την κατακτήσουν. 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 για την 3η αγωνιστική της Football League του Απόλλωνα 1926 και ξεκόλλησε από το «μηδέν» και από την τελευταία θέση. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο μέρος όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 55’. Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Κούτσι, Μακρυδημήτρης και Μπιτάνγκ, ενώ για τον Απόλλωνα ισοφάρισε προσωρινά ο Ευσταθίου, ενώ έκανε το 1-2 ο Τσούτσης για να αντιδράσει άμεσα η ομάδα του Νίκου Παντέλη.

Σε ένα ματς που διεξήχθη υπό δυνατή βροχή κατά διαστήματα και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δυο ομάδων προσέφεραν απλόχερα θέαμα και συγκινήσεις, ανταμείβοντας τους ηρωικούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδες του σταδίου της Νέας Δημητριάδας παρά την κακοκαιρία.

Απόλυτα μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Ο Νίκος Παντέλης προτίμησε ένα κλασικό 4-2-3-1 με την έκπληξη να έχει να κάνει κυρίως με την παρουσία των Ζέρη και Μαρτίνεθ στα αμυντικά χαφ.  

Ο Κολίτσι υπερασπίστηκε την εστία, Μακρυδημήτρης και Μπάρμπας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Γιαλούσης αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της άμυνας και ο Μαργαρίτης στην αριστερή. Στα αμυντικά χαφ επιλέχθηκαν δύο παίκτες που δεν είναι η φυσική τους θέση εκεί και συγκεκριμένα οι Μαρτίνεθ και Ζέρης. Ο Πινάρες αγωνίστηκε πιο μπροστά στον άξονα και πίσω από τον προωθημένο Κούτσι, ενώ στην αριστερή πλευρά  ήταν ο Νικολιάς και δεξιά ο Μπιτάνγκ.  

Στο πρώτο ημίχρονο, Ολυμπιακός και Απόλλων πέτυχαν από ένα γκολ, αλλά αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα. Απόλυτη ισορροπία και στις τελικές προσπάθειες 6-6 για τις δυο ομάδες.

Το 1-1 κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας του πρώτου 45λεπτου, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει νωρίς το σκορ και συγκεκριμένα στο 7’ μετά από κεφαλιά του Κούτσι και τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει 20 λεπτά αργότερα με πλασέ στην κίνηση του Ευσταθίου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 36’ σε κεφαλιά του Τσούτση, καθώς και μία μεγάλη ευκαιρία στο 10’ με τον ίδιο παίκτη που πλάσαρε άουτ από καλό σημείο στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το γκολ που πέτυχε είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπιτάνγκ στο 4’ και με τον Κούτσι στο 24’ που άργησε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Βρονταρά να μαζέψει την μπάλα. Μετά την ισοφάριση έδειξε επηρεασμένος και βρήκε ξανά τα πατήματα του στο τελευταίο πεντάλεπτο και αφου προηγουμένως η φιλοξενούμενη ομάδα βρέθηκε κοντά στο 1-2 όταν ο Ευσταθίου πλάσαρε σε κενή εστία για να διώξει τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Μακρυδημήτρης.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί και πάλι. Στο 41’ κεφαλιά του Μπάρμπα μετά από γύρισμα του Κούτσι κατέληξε στα χέρια του Βρονταρά, ενώ αμέσως μετά ο Ζέρης βρέθηκε απέναντι από τον έμπειρο τερματοφύλακα του Απόλλωνα σε πλάγια θέση, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ανατροπές και αγωνία μέχρι το τέλος

Πολλές συγκινήσεις έκρυβε το δεύτερο ημίχρονο στο ΕΑΚ. Με την είσοδο του Μέζα, ο Γιαλούσης αγωνίστηκε ως στόπερ, ο Ζέρης ως δεξί μπακ και οι Πινάρες και Μακρυδημήτρης στα αμυντικά χαφ.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 55’ μετά από γκολ του Τσούτση, που προήλθε από κλέψιμο του Νατσιόπουλου και λάθος του Μπάρμπα. Ο Απόλλων είχε προειδοποιήσει με μια διπλή ευκαιρία στο 49’ με τον Κολίτσι να αποκρούει σωτήρια κεφαλιά του Δήμου αρχικά και σουτ του Τσούτση στη συνέχεια.

Το γκολ πάντως φαίνεται πώς ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που ένιωσαν την τρίτη ήττα να τους… απειλεί. Μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν δύο γκολ και έκαναν την πλήρη ανατροπή με 3-2. Ο Μέζα σούταρε στο 57’ για να αποκρούσει ο Βρονταράς και να έρθει ο Μακρυδημήτρης και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Μπιτάνγκ με διαγώνιο σουτ έγραψε το 3-2!

Η αποβολή του Μπάρμπα στο 65΄ ήρθε να κάνει τα πράγματα δύσκολα για τους ερυθρόλευκους που έπρεπε με δέκα παίκτες να κρατήσουν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Στο 74’ και στο 79’ ο Απόλλων απείλησε με Τσούτση και Παπαδόπουλο, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κολίτσι. Στο 88’ ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά μπερδεύτηκε με την μπάλα και δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Βρονταρά. Δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, μία για την κάθε ομάδα, από Κατσιαρό και Πινάρες δεν άλλαξαν κάτι στο σκορ και έτσι το τελικό 3-2 παρέμεινε για να πάρει με αυτό τον αγχωτικό τρόπο το πρώτο του «τρίποντο» ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Πινάρες, Μαρτίνεθ (46' Μέζα), Μπιτάγνκ, Νικολιάς (69' Κεσίδης) Κούτσι (84' Διαμαντόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Δήμου (87' Καράμπελας), Μπερντέν, Ακασού (80' Σουλίδης), Ολίσε, Νατσιόπουλος (69' Γκέσιος), Ευσταθίου, Τσούτσης, Παπαδόπουλος Β. 

 

Media

Last modified onFriday, 24 October 2014 20:55