noodles volos banner

Παντέλης: «Μέτρησε η ψυχή και η φανέλα του Ολυμπιακού»

Ο Νίκος Παντέλης τόνισε οτι μέτρησε η ψυχή και η φανέλα του Ολυμπιακού στην ανατροπή και στη νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα 1926. Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, έκανε πάντως λόγο και για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας "χτυπώντας" το καμπανάκι στους παίκτες του. 

«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που τα ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Αλλά αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για τους προπονητές, ούτε για τους ποδοσφαιριστές. Ροκ παιχνίδι με δύο γεύσεις. Η πρώτη η καλή, με την ανατροπή που έγινε και τους τρεις βαθμούς, που πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν θετικά και στον ψυχολογικό τομέα.

Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά, αλλά για αδικαιολόγητο λόγο γυρίσαμε πίσω, χάναμε τα μαρκαρίσματα. Το δικαιολογώ ως ένα σημείο, γιατί η ομάδα είχε τρομερό άγχος από την ήττα από τη Ζάκυνθο, που δεν την είχαμε ξεχάσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε όλη την αμυντική μας διάταξη, με την έννοια ότι θα έπρεπε να ρισκάρουμε. Μπήκαμε καλά, αλλά από μία αδράνεια δεχτήκαμε το 2-1. Από κει και πέρα μέτρησε η ψυχή και η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, γύρισε γρήγορα το παιχνίδι και παρότι μείναμε με δέκα παίκτες κερδίσαμε.

Όπως έγινε η ανατροπή είναι μεγάλο πράγμα για μένα. Κρατάμε τη νίκη, αλλά μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε την αμυντική λειτουργία που επιβάλλεται σε αυτή την κατηγορία. Αν οι ποδοσφαιριστές δεν μάθουν σε νοοτροπία που να έχουν επιστροφές και να πιέζουν ίσως το επόμενο παιχνίδι να μην μπορέσουμε να το γυρίσουμε.

Είναι ημέρα χαράς σήμερα, πήρε η ομάδα τους πρώτους τρεις βαθμούς. Είχε πολύ άγχος μετά τις δύο ήττες. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει να βλέπουμε τα λάθη για να μην ξαναγίνουν. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές πρώτα για την ψυχή που είχαν και μετά για την εμφάνιση τους. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο και για πρώτη φορά θα ζητήσω να δώσει πίστωση σε αυτή την ομάδα. Είναι καινούρια ομάδα. Οι ομάδες χτίζονται. Δεν είναι τόσο εύκολο όλο αυτό το μείγμα να το φτιάξεις. Να δώσω συγχαρητήρια και στους οργανωμένους, που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση που όλο το γήπεδο γιούχαρε στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, αλλά αυτοί βοήθησαν μέχρι το 90’. Αυτό που θέλω να πω είναι να στηρίξουν την ομάδα αυτή, γιατί μπορεί να κάνει πράγματα».

Για τον Μέζα και ότι δεν ξεκίνησε: «Το ποδόσφαιρο της Β’ Εθνικής είναι το δυσκολότερο στον κόσμο. Δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, σίγουρα είναι καλός παίκτης, αλλά στα παιχνίδια πρέπει να παίζουν οι παίκτες που είναι πιο έτοιμοι να παίζουν».  

Για την ανατροπή: «Οι παίκτες έχουν τα ψυχικά αποθέματα. Είναι μεγάλο πράγμα για μία ομάδα να μπορεί να γυρίζει ένα παιχνίδι και να το πιστεύουν πρώτα απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές». 

 

Last modified onFriday, 24 October 2014 21:15