noodles volos banner

Η Ζάκυνθος πήρε το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ

Σημαντικότατο το 2-1 για τη Ζάκυνθο, αφού με τη νίκη αυτή προσπέρασε τη Λάρισα κι έφτασε στην 3η θέση έχοντας 24 βαθμούς έναντι 22 των Θεσσαλών που έμειναν 4οι και γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό και σκληρό, χωρίς θέαμα καθώς διεξήχθη σε... βούρκο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο. Έντονα παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι, τόσο για το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων όσο και για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους σε ανατροπή του Νεμπεγλέρα στο φινάλε του ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν το 19' με τον Βαρέλα, ενώ στο 36' έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα τις εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών και του τεχνικού τιμ της Λάρισας. Μάλιστα ο ρέφερι Κοσικίδης πήρε τους βοηθούς του και πήγε στα αποδυτήρια, για να επιστρέψει στο 44' και να εκτελέσει εύστοχα ο Οικονόμου για το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας, παρά τον εκνευρισμό, προσπάθησαν να πιέσουν για να μπουν ξανά στο ματς και τα κατάφεραν στο 58' με τον Δεληζήση να σκοράρει με κεφαλιά. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, οι παίκτες του Τζαναβάρα πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα στον βούρκο της Ζακύνθου. Στο φινάλε του ματς, ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Νεμπεγλέρα, όμως ο ρέφερι δεν έδειξε κάτι και έτσι η Ζάκυνθος κράτησε την πολύτιμη νίκη.

Συνθέσεις:
Ζάκυνθος: Ξενοδόχοφ, Οικονόμου (53' Πέττας), Ουνγιαλιδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα (24' Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας, Κρισμάρεβιτς, Χατζησάββας (69' Κυριακίδης), Τσόπελας.
Λάρισα: Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (28' Κουρτεσιώτης), Καρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (46' Πινδώνης), Μούτσα (66' Μπόγιοβιτς), Σουάνης, Γιάντσης, Ελιομάρ.