noodles volos banner

Ασταμάτητος, υπέταξε και τη Λαμία (video)

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός Βόλου, πήρε σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη, με 1-0 κόντρα στη Λαμία κι ανέβηκε στην προνομιούχο τριάδα των πλέι οφ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ουσία στο σημερινό παιχνίδι, αφού χωρίς να δημιουργήσουν πολλές φάσεις, εκμεταλλεύτηκαν αυτή που τους παρουσιάστηκε στο 49ο λεπτό και με σκόρερ τον Θέο, πέτυχαν το "χρυσό" γκολ. Δεν απείλησε η Λαμία, ούτε όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυζιρίδη στο 81'.

Μοναδική αλλαγή ο Νικολιάς
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει μία μόνο -αναγκαστική- αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πιερικό καθώς ο Αλέξανδρος Νικολιάς αγωνίστηκε στη θέση του τραυματία Μπεριάν. Έτσι, στη βασική ενδεκάδα ήταν ο Ρίζος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Ζέρης, αριστερά ο Μπουτζίκος και στόπερ οι Γιαλούσης, Μπάρμπας. Ανασταλτικοί μέσοι οι Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, στις πτέρυγες οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς και ο Θέος πίσω από τον προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Έλειψε η τελική προσπάθεια
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες κοίταξαν πρωτίστως να διαφυλάξουν τα νώτα τους παρά να επιτεθούν. Έγινε παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στα δύο καρέ. Ο Νικολιάς στο 18ο λεπτό δέχθηκε ωραία μεταβίβαση του Μπιτάνγκ και προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Μπλάζιτς όμως σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ. Στην ουσία αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία για την ερυθρόλευκη ομάδα, που είχε τρεις ακόμη τελικές προσπάθειες αλλά δίχως στόχο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν την τελική πάσα, έξω από την περιοχή της Λαμίας δεν μπόρεσαν να “ξεκλειδώσουν” την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι μπακ ανέβηκαν σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να συνδυαστούν με τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Θέος ήταν κινητικός αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής, ενώ ο Μπαλντοβαλίεφ τελείως αποκομμένος. Μάλιστα, ο Σκοπιανός σε αρετές περιπτώσεις αναγκάστηκε να γυρίσει προς τα πίσω στο κέντρο για να γίνει κάτοχος της μπάλας. Αμυντικά, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν απειλήθηκαν ιδιαιτέρως, καθώς παρά ορισμένα λάθη, κράτησαν καλά τις θέσεις τους.

Ο Θέος "ξαναχτύπησε" στο 49'
Στην επανάληψη, ήρθε το γρήγορο γκολ που ήθελαν οι γηπεδούχοι. Ο Ζέρης έκανε σέντρα, ο Ρεπετσάς δεν μπόρεσε να διώξει αλλά έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μπαλντοβαλίεφ. Η ομάδα από το πόδι του αμυντικού της Λαμίας στρώθηκε στον Θέο που καιροφυλακτούσε και με ωραίο ψύχραιμο σουτ, σε ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα, εστία, έγραψε το 1-0. Στο 49' το γκολ, λεπτό στο οποίο ο Θέος είχε βρει δίχτυα και την προηγούμενη Τετάρτη στο ματς με τον Πιερικό!
Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε μια καλή στιγμή στο 53' από εκτέλεση κόρνερ του Γιενγκά που βρήκε τον Ρίζο να χάνει τη φάση με άστοχη έξοδο αλλά ο Ρεπετσάς έβαλε λάθος πόδι κι έστειλε την μπάλα άουτ. Και είκοσι λεπτά αργότερα η δεύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν από φάουλ του Πέρεθ, ο Χαϊκάλης πήρε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, που έσπασε στο τερέν και μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Η Λαμία μετά το 60' είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Όμως με εξαίρεση τις δύο προαναφερθείσες φάσεις, δεν μπόρεσε να ασκήσει μεγάλη πίεση στα καρέ των “ερυθρολεύκων”. Σχετικά εύκολα ο Ολυμπιακός κράτησε το πολύτιμο 1-0, ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες για το τελευταίο τέταρτο, δέκα λεπτά στον αγώνα συν ένα πεντάλεπτο στις καθυστερήσεις. Ο Μπλάζιτς μάζεψε την μπάλα προ του Κυζιρίδη βγάζοντας το πόδι του στον αέρα, ο μέσος του Ολυμπιακού αντέδρασε με το χέρι του στο πρόσωπο του πορτιέρε της Λαμίας και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ευαγγέλου, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Το σύνολο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πέτυχε σπουδαία νίκη, που ήταν η πέμπτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην έθελξε με το ποδόσφαιρό της αφού εκτός από την ευκαιρία με το σουτ του Νικολιά στο πρώτο μέρος και το γκολ, δεν κατέγραψε άλλη ευκαιρία, όμως είχε την ουσία. Είχε τον Θέο στην κατάλληλη θέση να σκοράρει στο 49' και να χαρίζει τρίποντο που φέρνει τη βολιώτικη ομάδα στην τριάδα.

Κόκκινη κάρτα από τον Ευαγγέλου που είχε πολύ καλή διαιτησία δέχθηκε ο Κυζιρίδης, κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Μπάρμπας, Μπαλντοβαλίεφ, Γιαλούσης, Ρόκας, Ρίζος-Κωστόπουλος, Φατιόν, Ρεπετσάς

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
3' Φάουλ σε πολύ καλή θέση για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο σουτ κόντραρε στο τείχος, το ίδιο και το δεύτερο του Γιαλούση.
6' Ο Ντελέκος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, το σουτ όμως ήταν στραβοκλωτσιά, τελείως άστοχο, έφυγε στα πλάγια και η φάση κόπηκε με υπόδειξη οφσάιντ.
18' Από ωραία μεταβίβαση του Μπιτάνγκ, ο Νικολιάς σούταρε από πλάγια, αλλά κοντινή στην εστία, θέση και ο Μπλάζιτς απέκρουσε σε κόρνερ.
19' Ο Νικολιάς έδωσε πάσα για τον Θέο, που πήρε μπροστά του την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας έπεσε και μάζεψε την μπάλα.
35' Καλή προσποίηση για να ξεμαρκαριστεί, αλλά κακό τελείωμα εκτός μεγάλης περιοχής από τον Νικολιά. Το χλιαρό συρτό σουτ δεν ανησύχησε τον Μπλάζιτς.
38' Δύσκολη κεφαλιά του Μπιτάνγκ από το ύψος του πέναλτι, έφυγε άουτ.
45'+1' Κόρνερ του Καμαρά και κεφαλιά του Κωστόπουλου, δεν είχε στόχο.
49' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Ζέρης έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ρεπετσάς δεν μπόρεσε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στον Μπαλντοβαλίεφ ο οποίος σούταρε πάνω στον αμυντικό της Λαμίας που έβαλε την κόντρα. Τελικός αποδέκτης ο Θέος που αμαρκάριστος, και με εξουδετερωμένο τον Μπλάζιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
53' Καλή φάση για τη Λαμία. Ο Γιενγκά εκτέλεσε ωραία το κόρνερ, ο Ρίζος είχε άστοχη έξοδο και ο Ρεπετσάς από κοντά, βάζοντας το λάθος πόδι, έστειλε την μπάλα άουτ.
70' Εκτέλεση φάουλ από τον Λεάντρο, ο Μπουτζίκος πήγε να διώξει αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε προς το τέρμα, εκεί που ο Ρίζος μπλόκαρε.
73' Ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Πέρεθ εκτέλεσε φάουλ από το σημείο του κόρνερ, ο Χαϊκάλης πήρε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, που έσπασε στο τερέν και κατέληξε στα χέρια του Ρίζου.
81' Αποβολή για τον Κυζιρίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του Μπλάζιτς.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ (84' Μακρυδημήτρης), Νικολιάς, Θέος (72' Ρόκας), Μπαλντοβαλίεφ (87' Διαμαντόπουλος).
Λαμία: Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κακαράς, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Κωστόπουλος (83' Γιαννιτσάνης), Γιενγκά (68' Χαϊκάλης), Ντελέκος, Φατιόν, Α. Καμαρά (55' Πέρεθ), Νεόφυτος.

Media

Last modified onMonday, 02 March 2015 23:37