noodles volos banner

Με βαθμό ή βαθμούς στα πλέι οφ

Μπορεί το Σάββατο με το διπλό στις Σέρρες να εξασφάλισε τη συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι αδιάφορος στο φινάλε της α' φάσης του πρωταθλήματος στην Καρδίτσα. Ίσα ίσα... οι “ερυθρόλευκοι” έχουν την ευκαιρία να πάρουν βαθμό ή βαθμούς ενόψει του μίνι πρωταθλήματος για την άνοδο!
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, εάν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι οφ, η ΑΕΚ θα είχε 9 πόντους, ο Ηρακλής 8 και χωρίς βαθμό θα έμπαιναν Ολυμπιακός, Λαμία, Παναχαϊκή κι Απόλλωνας. Ωστόσο η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς όφελος της βολιώτικης ομάδας και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να κερδίσει εκτός έδρας την Αναγέννηση Καρδίτσας. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού και νίκης ή ισοπαλίας του Ηρακλή με τη Λάρισα, τότε η απόσταση από την τρίτη θέση που θα πάρει η Λαμία να μεγαλώσει στους 5 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αρχίσει με 2 πόντους στα πλέι οφ! Εάν η Λάρισα σπάσει το αήττητο του Ηρακλή και μπει στα πλέι οφ, τότε ο Ολυμπιακός με δική του νίκη διατηρεί το +3 από την τρίτη θέση και θα πάρει 1 βαθμό.
Ο συντελεστής στα μπαράζ ανόδου είναι το «3» και στα μπαράζ παραμονής το «4». Σύμφωνα με το αγωνιστικό τμήμα της Football League, εάν το γινόμενο βγάζει κάτω από μονάδα, π.χ. 0.75, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα κάτω, ενώ αν το γινόμενο βγάζει έστω 1,5, τότε η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω..