noodles volos banner

Βενετίδης: Το alter ego του Ελευθερόπουλου

Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου, το ανεπανάληπτο σερί του, κάθε αποτέλεσμα του, η μεγάλη ανατροπή στις Σέρρες, όλα έχουν την υπογραφή και τη σφραγίδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Πολύς λόγος γίνεται για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο νεαρός τεχνικός στην ερυθρόλευκη ομάδα. Της έδωσε πλάνο, ταυτότητα, χαρακτήρα και τη βοήθησε να φτάσει στον στόχο της και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ηρακλή, κάτι που στις αρχές του χρόνου φάνταζε δύσκολο ακόμη και για τον πιο αισιόδοξο οπαδό.

Όμως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν είναι μόνος του. Αυτός που είναι το alter ego του τεχνικού του Ολυμπιακού, που δουλεύει μαζί του, τον στηρίζει, τον βοηθά και τον συμπληρώνει στον πάγκο της ομάδας είναι ο Στέλιος Βενετίδης. Ο Βενετίδης, σεμνός και ταπεινός, τόσο καιρό παρέμεινε μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας», αποτέλεσε όμως ένα από τα σημαντικά «γρανάζια» της ερυθρόλευκης «μηχανής». Οσοι παρακολουθούν από κοντά την πορεία του Ολυμπιακού και τις προπονήσεις τους, κάνουν λόγο για ένα απίστευτο σε χημεία δίδυμο, με τον άμεσο συνεργάτη του Ελευθερόπουλου, τον Στέλιο Βενετίδη, να μην μπορεί να λείπει από τον πάγκο. Άλλωστε δεν μιλάμε για έναν τυχαίο βοηθό, αλλά για έναν άνθρωπο που ως παίκτης μετράει 342 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, έχει τίτλους, γνωρίζει ο ίδιος από την πίεση του πρωταθλητισμού, ενώ έχει φορέσει και 42 φορές τη φανέλα με τον εθνόσημο και ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό.

Η συνεργασία, η σωστή επικοινωνία, οι κοινές φιλοδοξίες και ότι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, έχουν φέρει τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών και το εξαιρετικό σερί που έφερε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ… Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι, αλλά και τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Ελευθερόπουλος – Βενετίδης αποτελούν ένα πετυχημένο δίδυμο, βάζοντας πολλή δουλειά και αρκετές εργατοώρες σε αυτό το «οικοδόμημα». 

 

Last modified onTuesday, 31 March 2015 18:30