noodles volos banner

Οι ευκαιρίες της μη αδειόδοτησης

Η μη αδειοδότηση του Ολυμπιακού Βόλου είναι η ευκαιρία να στηριχθεί η ομάδα σε Βολιώτες ποδοσφαιριστές. Η ερυθρόλευκη ομάδα έκανε για τρία χρόνια πρωταθλητισμού και δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα για τη Σούπερ Λίγκα που εκτός από το αγωνιστικό πρεστίζ, είναι η κατηγορία που ποικιλοτρόπως γεμίζει τα ταμεία με χρήματα. Πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε διπλό “ματς-πόιντ” για την άνοδο, πρώτα στην έδρα της Καλλονής κι έπειτα στο Πανθεσσαλικό με τον Παναιτωλικό. Πέρυσι ύστερα από εξαιρετική πορεία μπήκε με μεγάλο αβαντάζ στα πλέι οφ που το αύξησε με το διπλό της πρεμιέρας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ούτε τα κατάφερε στη δεύτερη ευκαιρία στο μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη. Φέτος, γεννήθηκαν και πάλι προσδοκίες μετά την καταπληκτική πορεία επί των ημερών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αλλά η ομάδα έδειξε πως δεν ήταν έτοιμη να διεκδικήσει την υπέρβαση.
Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός Βόλου κουβαλάει οικονομικά βάρη από προηγούμενα χρόνια, και από την περσινή σεζόν, και μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Βαρούτσικος στο magnesiasports, υπάρχει υπόλοιπο ακόμη και για τον Παπανικόλα που πέρασε και ...δεν ακούμπησε από τον Βόλο... Στην ουσία ο πρόεδρος της ΠΑΕ προανήγγειλε μία διαφορετική προσέγγιση για την επόμενη περίοδο που δεν υπάρχει αδειοδότηση, για πορεία με μικρότερες βλέψεις, αλλά πάντα στο πρωτάθλημα της Football League. Ζητούμενο είναι να αγκαλιαστεί η προσπάθεια από επιχειρηματίες της πόλης που θα μπουν στη διοίκηση και θα συνεισφέρουν οικονομικά.
Ακόμη είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να εμπιστευτεί ακόμα περισσότερα τα ταλέντα της ομάδας του και της περιοχής του. Πέρυσι καθιερώθηκε ο Αλέξανδρος Ζέρης που φέτος είναι βασικός, στην τρέχουσα σεζόν αναδείχθηκε ο Φίλιππος Σκοπελίτης. Αλλά ένας νεαρός παίκτης τη σεζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία... Η ομάδα Νέων του συλλόγου στο φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ καλή παρουσία και διαθέτει παίκτες που αναζητούν την ευκαιρία τους για να κάνουν το παραπάνω βήμα. Θα πρέπει λοιπόν η διοίκηση του Ολυμπιακού να οργανώσει καλύτερα το τμήμα σκάουτινγκ όσον αφορά στο μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Ζέρης πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό, έπαιζε στο τοπικό.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος εμπιστεύεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχει την προσωπικότητα ώστε να τους εμπνεύσει και τους καθοδηγήσει στα πρώτα τους βήματα. Είναι ο προπονητής που μπορεί να δουλέψει μαζί τους και να χτίσει τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού, για αυτό η παραμονή του αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης και βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου ενόψει της σεζόν 2015-2016.