noodles volos banner

Έσπασε το αήττητο του ΕΑΚ

Έχασε πολύτιμο έδαφος στο στόχο της ανόδου ο Ολυμπιακός Βόλου με την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα με 2-1 στο ΕΑΚ για την 9η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο ξεκίνημα το δευτέρου μέρους, ισοφάρισαν, είχαν όμως κακή αντίδραση και στις δυο φάσεις των γκολ του Απόλλωνα και μοιραία ηττήθηκαν με 2-1. Βαρύ το κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού καθώς αυτή η ήττα ήρθε σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και στην προσπάθεια για βαθμολογική αναρρίχηση. Ήταν η πρώτη σε αγώνα στο Βόλο και τέταρτη συνολικά στη σεζόν. 

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με τους Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια, Καρρά και Μπουτζίκο στα δυο άκρα της άμυνας ενώ Νικολόπουλος και Αρβανίτης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.  Ζέρης και Τσιάρας αγωνίστηκαν στον χώρο του κέντρου με ανασταλτικά κυρίως καθήκοντα, στις δυο πτέρυγες Μοράν δεξιά και Ντεπέτρις  αριστερά και ο Λεόν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δημήτρη Διαμαντόπουλο.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε να γίνεται απειλητικός για την εστία του Ταΐρη χωρίς ωστόσο την μεγάλη φάση… Στο 7ο λεπτό της συνάντησης ο Ζέρης με ασίστ τροφοδότησε τον Διαμαντόπουλο που πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά υπό πίεση, άστοχα, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Ο Απόλλων ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και στο 17' ο Κονέ απείλησε μ' ένα μακρινό σουτ την εστία του Στρατηλάτη με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα ο Αλμπάνης για τον Απόλλωνα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, με μια προσποίηση απέφυγε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου και αμαρκάριστος σούταρε άστοχα στην καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους... Στο 23' μακρινό σουτ του Φατιόν δεν ανησύχησε τον Στρατηλάτη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό πιο μετά, ο Μπάμπης Τεννές προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς στη θέση του Αλμπάνη που αποχώρησε τραυματίας, πέρασε ο Τζιώρας  ο οποίος «τα άκουσε» από τους ερυθρόλευκους οπαδούς. Ο Ολυμπιακός Βόλου δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει παιχνίδι με τους αμυντικούς να ψάχνουν με βαθιές μπαλιές κάποιον προωθημένο. Όσες φορές επιχείρησαν να δημιουργήσουν με την μπάλα κάτω, έψαχναν τον Λεόν από τα πόδια του οποίου πέρασαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά κλείνοντας τον Απόλλωνα, στα καρέ του με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να αμύνονται καλά και να κλείνουν όλους τους χώρους στα μετόπισθεν. Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στο 50', στη θέση του Μοράν που αποχωρεί από την ομάδα, ο Έρικ Γουόρντεν. Κι όμως κόντρα στην ροή του αγώνα από μια στημένη φάση ο Απόλλων ευτύχησε να προηγηθεί. Σκόρερ ο Χρήστος Τζιώρας με κοντινή προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου στο 56ο λεπτό. Ψυχρολουσία για τους ερυθρόλευκους που κλήθηκαν  πλέον με την πλάτη στον τοίχο να αγωνιστούν με σκοπό να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 59΄εκτέλεση φάουλ από τον Βάντερσον η μπάλα στα χέρια του Στρατηλάτη. Ένα λεπτό αργότερα έγινε η δεύτερη αλλαγή για τον Σούλη Παπαδόπουλο ...στη θέση του Ζέρη πέρασε ο Σκοπελίτης. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να αφυπνίζεται από το σοκ και να αντιδράει απειλώντας με την ισοφάριση. Το 1-1 φάνηκε πως ήταν θέμα χρόνου. Ο Γουόρντεν από πλάγια θέση έκανε το γύρισμα και ο Σκοπελίτης με πλασέ σημείωσε το 1-1 στο 67', ξαναβάζοντας τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση της νίκης. Οι ελπίδες πλέον αναπτερώθηκαν κι οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους για να διεκδικήσουν τους τρείς βαθμούς…
Στο 71' εκτέλεση φάουλ από τον Φαρινόλα η μπάλα μόλις άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στρατηλάτη. Ένα λεπτό αργότερα, στο 72', κακό τελείωμα της φάσης από τον Διαμαντόπουλο που σούταρε υπό πίεση άστοχα μετά από πάσα του Γουόρντεν. Στο 78΄ επικίνδυνο γύρισμα από τον Βάντερσον η μπάλα στα χέρια του Στρατηλάτη και στο 79΄αδύναμο σουτ από τον Γουόρντεν μέσα από την περιοχή και από καλή θέση αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του Ταΐρη. Ο Σούλης Παπαδόπουλος αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του στο 79΄πέρασε αλλαγή στη θέση του Λεόν τον Γκουγκούδη ο οποίος αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Τσιάρα στο χώρο του κέντρου. Ο Απόλλων από την μεριά του αιφνιδίασε και πάλι τους Βολιώτες καθώς ο Δεληζήσης με κεφαλιά νικώντας τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στον αέρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη γράφοντας το 1-2. Η φάση ξεκίνησε από την εκτέλεση κόρνερ του Βάντερσον. Νέα ψυχρολουσία για τους ερυθρόλευκους που στην προσπάθειά τους να αντιδράσουν είχαν μια καλή ευκαιρία στο 87'  Οι αμυντικοί του Απόλλωνα έδιωξαν όχι καλά όμως και ο Σκοπελίτης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ… Καμία αξιόλογη φάση μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης που βρήκε νικητές του φιλοξενούμενους. 
Ήταν η πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα μακριά από το γήπεδό του και ταυτόχρονα η πρώτη ήττα για τους Βολιώτες στο ΕΑΚ.

Συνθέσεις: 
Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Καρράς, Αρβανίτης, Νικολόπουλος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Ζέρης (60΄Σκοπελίτης )Ντεπέτρις, Μοράν (50΄Γουόρντεν) Λεόν (79΄Γκουγκούδης), Διαμαντόπουλος 
Απόλλων: Ταΐρης, Ψιάνος, Βαλλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Κονέ, Παρπέξ (68΄Λαγός), Φατιόν, Φαρινόλα, Βάντερσον (89΄Συμελίδης), Αλμπάνης (24΄Τζιώρας)

Σκόρερ: Σκοπελίτης 67΄ - Τζιώρας 67΄, Δεληζήσης 81΄
Διαιτητές: Φώτης Φωτιάδης, Αντώνης Γκοτσόπουλος , Γρηγόρης Γκαβέρας
Κίτρινες: Νικολόπουλος, Ντεπέτρις  - Φαρινόλα, Τζιώρας, Δεληζήσης, Ταΐρης

Κόκκινες: -

 

Last modified onSunday, 22 November 2015 19:01