noodles volos banner

Πρεμιέρα με νίκη για Απόλλωνα, Σπάρτη και Αχαρναϊκό

Έστω και στην τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη το πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League άρχισε με τέσσερα παιχνίδια. Ο Απόλλων στο πιο χορταστικό παιχνίδι, νίκησε την Καλλιθέα 3-2 στη Ριζούπολη. Η νεοφώτιστη Σπάρτη, με ανατροπή στο σκορ νίκησε τον Πανθρακικό 2-1 στη Λακωνία, ενώ μια άλλη ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Super League, η Καλλονή έχασε από τον Αχαρναϊκό με 3-0 στο γήπεδο των Αχαρνών. Οι Παναιγιάλειος και Χανιά έμειναν στο 0-0 στο Αίγιο.

Τρίποντο στο 90+4 για τον Απόλλωνα

Στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» η Καλλιθέα προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Απόλλων είχε ισάριθμες απαντήσεις, αλλά και το νικητήριο γκολ.

Ο Σταματάκος με πλασέ στο 13΄ έκανε το 1-0 για την Καλλιθέα, ο Διαμαντόπουλος, έπειτα από πάσα του Αλμπάνη, ισοφάρισε για τον Απόλλωνα στο 17', όμως ξανά ο Σταματάκος, με υπέροχη λόμπα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Καλλιθέα, 2-1, στο 38'.

Η Καλλιθέα έχασε την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά, με τον Μπέλη σε εκτέλεση πέναλτι να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Απόλλωνα στο 48', με την ομάδα του «Ελ Πάσο» στη συνέχεια να το πληρώνει.

Ο Διαμαντόπουλος, με πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Κάσσου, ισοφάρισε για τον Απόλλωνα στο 80' και στο 90+4', ο Αλμπάνης έπειτα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, πέτυχε το νικητήριο γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

 

Απόλλων Σμύρνης (Σπανός): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης (15′ Πάνος), Τσιάρας, Κάσσος, Πουρτουλίδης (77′ Γκούφας), Διαμαντόπουλος, Ρομάνο, Σιατραβάνης (15′ Αλμπάνης).
Καλλιθέα (Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη, Μπέλης, Μάκο (76′ Κατσικογιάννης), Σμυρλής (66′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Σταματάκος.

Ανατροπή από τη Σπάρτη

Σπουδαία νίκη, στο παρθενικό της παιχνίδι στην κατηγορία, πανηγύρισε η Σπάρτη, νικώντας με ανατροπή στο σκορ, τον πιο έμπειρο Πανθρακικό με 2-1, στην πόλη της Λακωνίας.

Ο Ηλιάδης με σουτ από μακρινή απόσταση, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Κομοτηνής στο 23', όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση, 1-1, με δεξί βολέ από τον Αναστασάκο, στο 42'.

Η νεοφώτιστη Σπάρτη έφθασε στη νίκη, 2-1, με υποδειγματικό πλασέ από τον Σιώπη στο 61ο λεπτό, με τον Πανθρακικό να μην μπορεί να αντιδράσει.

Σπάρτη (Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης Δημήτρης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Κατσίκης (57′ Ηλιόπουλος), Μπανούσης, Αρσενίεβιτς (69′ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος (87′ Βελλίνης)
Πανθρακικός (Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης (67′ Χαλκιαδάκης), Μυρθιανός, Πολίμος, Πετρούσης, Νικόλτσης, Γαρβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Ρομπερ, Πλέγας (84′ Κουσίδης), Ηλιάδης.

Επιβλητικός ο Αχαρναϊκός

Εντυπωσιακή πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Αχαρναϊκός, νικώντας κατά κράτος την Καλλονή με 3-0 στο γήπεδο των Αχαρνών.

Η Καλλονή είχε δοκάρι, έπειτα από απευθείας εκτέλεση του Κέρη, αλλά η συνέχεια ανήκε στην αθηναϊκή ομάδα. Ο Ψιάνος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τον Αχαρναϊκό στο 21', ο σκόρερ απείλησε με σουτ στο 49' και στο 51', για να έρθει το δεύτερο γκολ για τον Αχαρναϊκό στο 55', με προβολή του Ντούνγκα, έπειτα από σέντρα του Μουστάκη.

Στο 70' ο τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού, Αποστολίδης έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε σουτ του Λαμπράκη, για να έρθει ο Σωτηράκος και με βολίδα στο 90' να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Αχαρναϊκός (Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Ψιάνος (88′ Σταμούλης), Παπατόλιος, Ντούγκα (76′ Τζιώρας), Γουέρε, Καραντασίδης, Αναστασίου, Πλαβούκος (71′ Ντάγκρας), Μουστάκης, Νταμιάνο
Καλλονή (Βαζάκας): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Ρεπετσάς, Αποστόλου, Ντάλλας, Γιώργου, Λίταινας (66′ Λαμπράκης), Παραΐμπα (86′ Γιουκαρής), Φράγκος, Κέρι (52′ Σοφιανός)

Τα Χανιά άντεξαν στο Αίγιο
Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος «πολιόρκησε» τα Χανιά, έχασε πολλές ευκαιρίες, με την ομάδα της Κρήτης να αντέχει και στο τέλος να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας, 0-0. Οι ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς οι Τσιλιγκίρης του Παναιγιάλειου και Ζέρης των Χανίων αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στο 90', εξ αιτίας διαπληκτισμού.

Παναιγιάλειος (Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Βλάχος, Ντέμο, Μπούζας, Ρότα, Κατίδης, Καζναφέρης, Τσιλιγκίρης, Κρητικός, Μπουρλάκης (57′ Σκαρτσίλας).
Χανιά (Δρακόπουλος): Αθανασίου, Ζέρης, Ρούνιτς, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Φουρλάνος (65′ Μάνιας), Γκεμίσης, Λύρας, Νικολόπουλος, Σταματής (71′ Βαρούχας)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Απόλλων-Καλλιθέα 3-2 (16′, 81' Διαμαντόπουλος, 90+4′ Αλμπάνης / 13′, 38' Σταματάκος)
Αχαρναϊκός-Καλλονή 3-0 (21′ Ψιάνος, 52′ Ντούνγκα, 90′ Σωτηράκος)
Παναιγιάλειος-Χανιά 0-0
Σπάρτη-Πανθρακικός 2-1 (42′ Αναστασάκος, 61′ Σιώπης / 23′ Ηλιάδης)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
Αιγινιακός-Λαμία 15:00
Πανσερραϊκός-Πανελευσινιακός 15:00
Κισσαμικός-ΟΦΗ 17:00

Τρίτη 1η Νοεμβρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας - Άρης 15:00
Αγροτικός Αστέρας-Τρίκαλα 15:00