noodles volos banner

Τεννές: Οι οπαδοί της Λαμίας μου φιλούσαν το χέρι

Τους λόγους που η Λαμία κατάφερε τον στόχο της ανόδου ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μπάμπης Τεννές. Ο τεχνικός που οδήγησε τον σύλλογο για πρώτη φορά στα «μεγάλα σαλόνια» μίλησε για την απόλυτη χαρά που επικρατεί στην πόλη, τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά και τη δυναμική που υπάρχει για να καθιερωθεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. 

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το ότι θεωρείται… μετρ στις ανόδους: «Μπορώ να μετρήσω έξι από Β’ σε Σούπερ Λίγκα και τρεις από Γ’ Εθνική πως Β’. Ένας υποβιβασμός που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι αυτός της Κέρκυρας, που νομίζω είναι ο μοναδικός. Τότε που έγινε τριπλή ισοβαθμία, ανάμεσα σε Καλαμαριά, Ηρακλή, Κέρκυρας και πέσαμε εμείς». 

Για την ένταση των πανηγυρισμών για την άνοδο: «Ακόμα δεν έχει λήξει η υπόθεση της Λαμίας. Πρέπει να το ζήσω μέχρι το τέλος και μετά να τα βάλω όλα σε μια σειρά. Γενικά, η άνοδος που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία μιας ομάδας, δημιουργεί συγκλονιστικές εικόνες για τους ανθρώπους που τη ζουν. Σου λένε συγκλονιστικά λόγια όταν σε συναντούν, προσπαθούν να σου φιλήσουν το χέρι, σε ευχαριστούν… Δε γίνεται να ξεχαστούν όλα αυτά». 

Για τους χαμηλούς τόνους που κράτησε η ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος: «Για τους “ειδήμονες” η Λαμία ήταν να τερματίσει πέμπτη ή έκτη. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, πρώτα από όλα, ήταν να μην το αποδεχτούμε, να οργανωθούμε σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και να προσπαθήσουμε στο γήπεδο να μη βγάλουμε την εικόνα του φαβορί, αλλά αυτή της καλής ομάδας. Αυτής που παίζει καλά και κερδίζει. Το καταφέραμε στον πρώτο γύρο, που ήμασταν σταθερά πρώτοι ή δεύτεροι, αλλά και πάλι κανείς δεν έλεγε ότι θα ανέβει η Λαμία. Περίμεναν όλοι ότι θα μείνει απέξω, παρότι έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Κι εμείς δεν είχαμε βγει ποτέ να πούμε “τι λέτε, εμείς θα ανέβουμε”». 

Για την κόντρα που δημιουργήθηκε με τον Άρη: «Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, έχω ζήσει το μεγαλείο του, αλλά μας επηρέασε πάρα πολύ όλη αυτή η ιστορία. Η ισοπαλία που φέραμε δεν είναι επιτυχία. Από τη στιγμή που οι παράγοντές του Άρη μας αποκαλούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι επιτυχία. Μας έκανε ζημιά όλο αυτό. Η ομάδα μας σίγουρα είχε σκαμπανεβάσματα, όλα αυτά μας επηρέασαν, αλλά τέλος καλό όλα καλά». 

Για τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς: «Θα ήταν πολύ άδικο να μην ψηφίσω κάποιον δικό μου παίκτη. Έχω πολλά παιδιά που ήταν κολώνες της ανόδου. Ο Αναστασιάδης έκανε εξαιρετική χρονιά και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο, ο Βασιλόγιαννης, ο Βάντερσον, ο Όμο, οι τερματοφύλακές μας και οι δύο, δε θέλω να ξεχωρίσω έναν, δεν μπορώ». 

Για το αν είχε δώσει τελευταία ευκαιρία στη Λαμία ο Παπαιωάννου: «Έλεγε ότι είναι η τελευταία χρονιά που προσπαθεί. Εγώ ξέρω πως είναι εγωιστής και η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα ήταν κάτι που ήθελε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα πράγματα. Και να μην ανέβαινε, θα συνέχιζε με τους ίδιους στόχους και του χρόνου». 

Για το μέλλον της Λαμίας στην μεγάλη κατηγορία: «Όταν ανέβηκε η Καλλονή, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δε θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Η Λαμία έχει δυναμική. Το ζω όλη τη χρονιά, δεν υπάρχει παιχνίδι χωρίς κόσμο, ο οποίος διψάει για ποδόσφιαρο. Ενδεχομένως να γίνει ένας καινούριος Παναιτωλικός. Όλα θα εξαρτηθούν και από το πώς θα λειτουργήσει στη μεγάλη κατηγορία».