noodles volos banner

Ανακοινώσεις υπέρ Θ. Κατσάρα από ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και Αναγέννηση Καρδίτσας

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις απειλές που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Κατσάρας εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Αναλυτικά:

“Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το περιστατικό που έλαβε χώρα στη πόλη της Καρδίτσας τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 22 Ιουνίου με θύμα τον συνάδελφο Θεοδόση Κατσάρα.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι πάσης φύσεως ορατοί και αόρατοι  κουκουλουφόροι πως με απειλές και λεκτικούς τραμπουκισμούς δε θα καταφέρουν να φιμώσουν την ανεξάρτητη πένα του συγκεκριμένου συναδέλφου, ούτε και την άποψη κανενός άλλου επαγγελματία δημοσιογράφου.

Είναι βέβαιο ότι αρκετοί σε αυτό τον τόπο δεν ανέχονται ούτε τον δημοσιογραφικό έλεγχο, ούτε και την καλόπιστη δημοσιογραφική κριτική. Τα παραδείγματα πολλά…

Ωστόσο τους προειδοποιούμε πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δε φοβούνται τις απειλές τους, θα εργάζονται όπως αρμόζει στην ιδιότητα τους και όπως επιτάσσει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου Θεοδόση Κατσάρα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους το δικαίωμα του να ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα ελεύθερα, χωρίς εκβιασμούς και απειλές”

Το μέρος του δημοσιογράφου πήρε και η Αναγέννηση Καρδίτσας, σε ανακοίνωση της οποίας τονίζεται:  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΣΑ 1904 με αφορμή τη χθεσινοβραδινή (22/6) επίθεση με υβριστικά συνθήματα και απειλές έξω από το σπίτι του εναντίον του δημοσιογράφου Θεοδόση Κατσάρα, μέλους του Συλλόγου από το 1989 και διαχρονικού φιλάθλου της ομάδας, αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει δημοσίως και προς κάθε κατεύθυνση ότι καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και ότι  στέκεται και θα στέκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των μελών του , που αντιμετωπίζουν φασιστικού και μαφιόζικου τύπου εχθρικές συμπεριφορές  με σκοτεινό και αντικοινωνικό σκοπό.

Δηλώνουμε  επίσης ότι οι εχθρικές προς τον Σύλλογο συμπεριφορές πλέον θα χρήζουν της πρέπουσας αντιμετώπισης από όποιον και αν προέρχονται… μικρό η μεγάλο νταβατζή αυτής της πόλης».