noodles volos banner

Συγχωνεύεται με Αμπελόκηπους και παίζει στην Α' Τοπική ο Ηρακλής!

Προχωράει η συγχώνευση Ηρακλή και Ηρακλή Αμπελοκήπων με συμμετοχή του Γηραιού στην Α1 ΕΠΣΜ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να θέλει μέσω των ανθρώπων του Ερασιτέχνη να κάνει μία νέα αρχή. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει το αφεντικό της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, που προετοιμάζει την ομάδα για συμμετοχή στη Football League, ενώ κάποιοι μιλούν για τη συμμετοχή του Ηρακλή με δύο διαφορετικές ομάδες σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα!

O Θόδωρος Δρακόπουλος (φωτό), πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, μίλησε για τη λύση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, για να βγει από το αδιέξοδο και την πιθανότητα συγχώνευσης με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Φιλοξενούμενος στο «Μετρόπολις» τόνισε για το αν μπορεί να συγχωνευτεί ο Ηρακλής με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων: «H μόνη βιώσιμη λύση για τον Ηρακλή είναι να παίξει με κάποιο άλλο ΑΦΜ. Από αυτούς που έχουμε μιλήσει η καλύτερη λύση είναι ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, φέρει το όνομα Ηρακλής, έχει το σήμα της ομάδας, έχει τα ίδια χρώματα, παίζει σε ένα καλό γήπεδο 4.000 θέσεων και μπορεί να επεκταθεί. Είναι μια καθαρή ομάδα με τίμιους ανθρώπους, έχει μέσα και Ηρακληδείς. Εγώ έκανα την κίνηση, για να μπω μπροστά για να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι. Εγώ μπορώ να βάλω κάποια χρήματα για να ανέβει η ομάδα από την Α1 στη Γ’ Εθνική. Έπειτα πρέπει να μπουν και άλλα χρήματα,, ενώ φυσικά πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος».

Επίσης, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Ηρακλή Αμπελοκήπων, Γιάννης Ζαντόπουλος, μίλησε για τις συζητήσεις που υπάρχουν, μετά την πρωτοβουλία του Θόδωρου Δρακόπουλου και του Χρήστου Αντωνέλη, για τη συνεργασία των δύο ομάδων.

Για την παραχώρηση του ΑΦΜ του Ηρακλή Αμπελοκήπων στον Ηρακλή:

«Γίνανε δύο συναντήσεις. Πρώτα με τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας, είπαμε και κάποια πράγματα και μετά με τον κ. Δρακόπουλο. Συζητήσαμε κάποια θέματα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Αυτά θα τα συζητήσουμε με τον κ. Δρακόπουλο που είχαμε μια κουβέντα για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία».

Για το αν ζητά χρήματα για να προχωρήσει το θέμα:

«Όχι βέβαια. Εμείς θέλουμε κάποιον να ρίξει λεφτά για να βγει η ομάδα στη Γ Εθνική. Αυτή είναι η λογική. Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων θα πρωταγωνιστήσει έτσι κι αλλιώς φέτος στην Α1, ήταν τέσσερα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες».

Για το αν ο κ. Δρακόπουλος καλύπτει τις προϋποθέσεις που έθεσε:

 «Κατά το μεγαλύτερο μέρος, ναι. Τα υπόλοιπα για το πώς θα διοικηθεί η ομάδα θα τα συζητήσουμε κατ’ ιδίαν. Η κουβέντα που έγινε είναι ότι την ομάδα θα την τρέξει αρχικά ο Ηρακλής Αμπελοκήπων και ο κ. Δρακόπουλος θα την βοηθήσει με επιπλέον μπάτζετ για να πάρει σίγουρα την άνοδο. Ο κ. Δρακόπουλος μου ζήτησε μείνω κι εγώ στην ομάδα για αυτό το διάστημα».

Για το πότε θα μετονομαστεί η ομάδα σε Ηρακλής και θα προχωρήσουν οι κινήσεις για να κερδίσει την άνοδο:

 «Θα ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία, αφού τα βρούμε σε όλα. Αν προλάβουμε, η ομάδα θα ανεβεί ως Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Όλα εξαρτώνται από τον κ. Δρακόπουλο και από όποιους είναι μαζί του. Η ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και επιπλέον κάποιες διορθωτικές κινήσεις και τον Ιανουάριο».

Ερωτηθείς για τις νομικές διαδικασίες και αν προκύπτουν «αγκάθια» στην όλη διαδικασία, ο κ. Ζαντόπουλος τόνισε:

«Δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων είναι από κάθε άποψη το πιο υγιές σωματείο που υπάρχει, δεν έχει προβλήματα και η διαδικασία είναι εύκολη. Θα χρειαστεί έγκριση από τη γενική συνέλευση του Ηρακλή ότι αλλάζει όνομα και να γίνουν και κινήσεις από τη δική μας την πλευρά».

 

Last modified onWednesday, 06 September 2017 01:04