noodles volos banner

Εισαγγελέας για δηλώσεις περί "στημένων" του Καλαϊτζίδη

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για «στημένα» ματς στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο (περί δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος).

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, ο κ. Τσόγκας ζητεί να εξεταστεί ο καταγγέλλων προπονητής και να προσδιορίσει τον τρόπο και τον χρόνο τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης, όπως επίσης τα εμπλεκόμενα σ΄ αυτήν πρόσωπα, προσκομίζοντας -παράλληλα- τα σχετικά αποδεικτικά μέσα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Καλαϊτζίδης έχει ήδη κληθεί να καταθέσει τις επόμενες μέρες.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που εποπτεύει τους αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνικός των «Ποντίων» σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ήττα της ομάδας του με 2-1 από τον Αιγινιακό και απευθυνόμενος στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, είπε τα εξής: «Προτείνω τον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει, γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε "θα δεχθείτε τρία τέρματα", για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε "θα δεχθείτε άλλα δύο", για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουν με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη στήνουν το ματς και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά».