noodles volos banner

Βάσεις πρόκρισης με διπλό στην Ξάνθη για τον ΠΑΟΚ

Ογδόντα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρειάστηκε για να σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης, πέντε λεπτά σήμερα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε πάλι το... θαύμα του και στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα (με την πρώτη κόντρα στους Αρκάδες) πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ (63') στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Ξάνθη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε με 2-1 στα Πηγάδια κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του στην τετράδα, καθώς η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Ο Μυστακίδης στος 20' έδωσε το προβάδισμα, ενώ στο 52΄ ισοφάρισε προσωρινά για τους Ακρίτες ο Λάζιτς.

Μετά τον Παναθηναϊκό, που «καθάρισε» με την πρόκριση μετά το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη ομάδα που βρίσκεται μία...ανάσα από την είσοδό της στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βλάντα Ίβιτς, παρότι από το 70’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πέδρο Ενρίκε), δε σταμάτησε ούτε στη Πηγάδια και με τη 13η νίκη στα 14 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις απέδειξε ότι αυτή την περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και μετά τη μεγάλη ευκαιρία του 15ου λεπτού με τον Πέδρο Ενρίκε (αστόχησε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς), στο 20' ο Μυστακίδης με προβολή άνοιξε το σκορ (ασίστ Μπίσεσβαρ).

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 52'. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς έφεραν το ματς στα ίσια με το σουτ του Λάζιτς, μετά την πάσα του Πιτσέλι. Δε χάρηκε για πολύ το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς στο 63΄ ο Πρίγιοβιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82' Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά

ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (31' Κάτσε), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (73' Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59' Πρίγιοβιτς)

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων