noodles volos banner

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ με γκολ-οφσάιντ στον τελικό του αίσχους

Δυστυχώς ο τελικός Κυπέλλου του Πανθεσσαλικού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τη σεζόν 2016-17 εξελίχθηκε στην απόλυτη δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και απέδειξε ότι στην Ελλάδα που το επίπεδο των οπαδών είναι εφάμιλλο της Σομαλίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γίνονται ματς με κόσμο και των δύο αντιπάλων, αφού η βλακεία ειδικά αυτών των μεγάλων ομάδων είναι ανίκητη.

 Όσο για την ανεπάρκεια της αστυνομίας πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια, καθώς άφησε αφύλακτη τελείως την αερογέφυρα που ενώνει τα δύο πέταλα, οι κάφροι των δύο ομάδων το κατάλαβαν και δέρνονταν ανηλεώς για 40 λεπτά πριν την έναρξη, χρησιμοποιώντας καδρόνια κι ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, με συνέπεια το νοσοκομείο, αλλά και οι κλινικές του Βόλου να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού και να τιγκάρουν από τραυματίες … πολέμου. Έτσι το ματς ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, αφού πρώτα «έπαιξε» το ενδεχόμενο αναβολής.

Η ντροπή του ποδοσφαίρου δε σταματά όμως εδώ, αφού ο ΠΑΟΚ σε έναν τελικό, που κυρίως στο δεύτερο μέρος ήταν να …μασάς και να φτύνεις, πήρε τη νίκη χάρη σε ένα γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε, που θα το έδινε και ο Μίμης Φωτόπουλος στην Κάλπικη Λίρα, όπου επαναλάμβανε συνεχώς την ατάκα «ελεήστε τον αόμματο». Όμως ο δεύτερος βοηθός Καλφόπουλος δεν το έδωσε, ή γιατί είναι πραγματικά αόμματος ή γιατί βλέπει μόνο ό,τι θέλει. 

Έτσι ο ΠΑΟΚ, με μία ακόμη επίδειξη δύναμης του Σαββίδη μετά απ’ αυτήν με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, πήρε ένα Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας με 2-1 την ΑΕΚ. Δικαίως λοιπόν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν δυνατά το όνομά του, αφού το Κύπελλο του ανήκει περισσότερο από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή ή προπονητή του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο μέρος κάτι είχαμε από φάσεις, όπως την κεφαλιά του Σάκχοφ στο 13’, που απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης, τη σουτάρα του Χριστοδουλόπουλου στο 32’ από μακριά, που έφυγε ελάχιστα άουτ στο και φυσικά τα δύο γκολ. Στο 24’ ο Κάμπος από τα δεξιά της περιοχής έδωσε για τον Μπίσεσβαρ κι αυτός νίκησε τον Ανέστη για το 1-0, τη στιγμή που η μπάλα ακούμπησε και στον Γκάλο και στο 26’ ο Γλύκος έκανε την γκάφα του αιώνα ως ποδοσφαιρικός Φόρεστ Γκαμπ (για να πάμε από τον ελληνικό στον ξένο κινηματογράφο) και χάρισε ένα γκολ στον Χριστοδουλόπουλο, καθώς η μπάλα έφυγε με χαρακτηριστική ευκολία από τα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στο σουτ εκτός περιοχής του κιτρινόμαυρου μεσοεπιθετικού και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος το ματς πήγαινε … σβηστό για παράταση, αλλά ήρθε το άκυρο τέρμα του Ενρίκε στο 81’ να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 2-1, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο (69' Γαλανόπουλος), Αραούχο

 

Last modified onSaturday, 06 May 2017 23:51