noodles volos banner

Σήμερα οι τρεις ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας

Να επαναλάβει τον θρίαμβο της προηγούμενης Κυριακής, αυτή τη φορά μπροστά στον κόσμο της που περιμένει ένα μεγάλο αποτέλεσμα θέλει η ΑΕΚ στη σημερινή (7/2) ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό μεττά το 0-0 στο Καραϊσκάκη. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξει ο «Δικέφαλος» είναι οι ισοπαλίες με οποιοδήποτε γκολ, αφού το σκορ του πρώτου αγώνα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει πολλές φορές ο Μανόλο Χιμένεθ κατά την ανάλυση του αγώνα. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Ισπανό είναι ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από τον αγώνα στο φαληρικό γήπεδο και δεν υπολογίζεται. Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες, με τον Μπακασέτα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Λόπες και ο Λάζαρος, με τον Αραούχο στην κορυφή. Το ματς αρχίζει στις 19.30. 

Οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν δεν τα πηγαίνουν καλά με την «Ένωση», καθώς σε τρεις αγώνες έχουν μία ισοπαλία και δύο ήττες, όμως θέλουν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μέσα στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να έχουν την ψυχολογία, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς από τον «Δικέφαλο» και να μπορέσουν να συνεχίσουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Όσκαρ Γκαρθία δεν προτίθεται να κάνει καμία αλλαγή, ενώ σκοπεύει να διορθώσει τα λάθη του και να ρίξει από την αρχή τους Ανσαριφάρντ και Μάριν, ενώ εκτός είναι ο Μποτία και στη θέση του θα παίξει ο ταλαντούχος Νικολάου. Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Προτό. Μπροστά του από δεξιά προς αριστερά θα παίξουν οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Νικολάου και Κούτρης.  Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Ρομαό και ο Ζιλέ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Μάριν και Μιραλάς, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα είναι στην κορυφή.

Θέλει πρόκριση στα ημιτελικά μετά από 19 χρόνια ο Πανιώνιος

Την πρώτη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας μετά από 19 χρόνια (1999-2000) θέλει να σφραγίσει σήμερα (7/2) ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες φιλοξενούνται στη Φθιώτιδα από τη Λαμία και θέλουν να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα, από το γκολ του Μασούρα.  Εκτός πλάνων του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Σιώπης, Νόβακ, Τασουλής και Γεσίλ. Από την άλλη η Λαμία θα κυνηγήσει την ανατροπή του εις βάρος της 1-0 και να διεκδικήσει την υπέρβαση σε έναν θεσμό που δεν αποτελεί την πρώτη της προτεραιότητα. Ο Μπάμπης Τεννές δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπουτνικ. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 21.45.


Στο χέρι της ΑΕΛ η πρόκριση 

Με υποθήκη το 2-1 στους Ζωσιμάδες η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στην «AEL FC Arena»και θέλει να τελειώσει τη δουλειά.. Άλλωστε η πρόκριση στα ημιτελικά είναι μέσα στους στόχους των βυσσινί που έχουν πάντα ως στόχο τη διάκριση στο Κύπελλο. Ο Ηλίας Φυντάνης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ρέντζα και Ντέλετιτς. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα αναζητά μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα μια νίκη που θα του τονώσει τη ψυχολογία. Αν προκύψει και η πρόκριση τότε θα είναι ακόμη καλύτερα… Στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη δν βρίσκονται οι τραυματίες Βελλίδης, Λίλα και ο τιμωρημένος Μπουκουβάλας. 
Η σέντρα γίνεται στις 17.15.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τετάρτη (7/2)

17.15 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

19.30 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

21.45 Λαμία - Πανιώνιος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ακρίβος (Αθηνών)

4ος: Τζήλος (Λάρισας)

Πέμπτη (5/2)

19.30 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νιας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)