noodles volos banner

Άρεσε η Νίκη με Τέτεκς (video)

Άρεσε σε γενικές γραμμές η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τη Σκοπιανή Τέτεκς στο Πανθεσσαλικό. Οι κυανόλευκοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1, ωστόσο είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλο γκολ και να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Βίλιαν Φλουτ ικανοποίησε βάσει του βαθμού ετοιμότητας της και την χρονική περίοδο της προετοιμασίας της. Είχε τρεξίματα και παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό τεστ με τον Εθνικό Άχνας. Πρέπει όμως να βελτιωθεί αισθητά για να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Super League. 

Στο πρώτο μέρος η Νίκη ήταν ανώτερη και κατάφερε να προηγηθεί. Οι παίκτες της ναι μεν έδειχναν οτι έχουν βαριά πόδια από την προετοιμασία, ωστόσο προσπάθησαν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο και να βγάλουν συνδυασμούς. Μάλιστα η Νίκη κατάφερε να προηγηθεί από το 20' με τον Μουζακίτη, που ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα των Σκοπίων έδειξε να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να απειλήσει και μόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου που οι κυανόλευκοι έδωσαν χώρο, κατάφερε να πιέσει, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία.

Και στην επανάληψη η Νίκη παρουσίασε ένα σφιχτό σύνολο που δεν μπορούσε εύκολα να απειληθεί, πίεζε ψηλά και έβγαζε οργανωμένες επιθέσεις. Πλήρωσε όμως την ολιγωρία της στην άμυνα στο 70΄ με την ισοφάριση με σουτ του Ριστόφσκι. Στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε.  

Πώς έπαιξε η Νίκη 

Ο Βίλιαν Φλουτ παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-5-1. Ο Ταϊρης υπερασπίστηκε την εστία, οι Καρασαλίδης και Ίβενς ήταν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Αργυρίου αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, ο Μαχλελής ως αριστερό, στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αναστασόπουλος και Κυζιρίδης, στη δεξιά πλευρά ήταν ο Κορέτα, στην αριστερή ο Μουζακίτης, προωθημένος ο Τζιώρας και πίσω του ο Γιαννιτσάνης. Τη θέση του Τζιώρα στο 32' πήρε ο Σκούρτης χωρίς να αλλάξει κάτι στην παράταξη της ομάδας. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ταμπάκης ξεκίνησε στο τέρμα κι ο Αργύρης πήρε τη θέση του Αργυρίου στην άμυνα, με τον Καρασαλίδη να πηγαίνει στη δεξία πλευρά της. Στη συνέχεια μπήκαν στο παιχνίδι οι Κοτσαρίδης και Μπιτσάκος που αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον πρώτο να προωθείται ως δεκάρι, με την είσοδο του Μέτσε λίγο αργότερα, που είχε καλή απόδοση. 

Προηγήθηκε νωρίς 

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 15' ο Μουζακίτης συνέκλινε στον άξονα και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά σημάδεψε άουτ, ενώ είχε προηγηθεί και ένα σουτ του Κορέτα που είχε την ίδια κατάληξη.

Στην τρίτη καλή της στιγμή στο παιχνίδι η Νίκη Βόλου άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 20' ο Μουζακίτης, πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γιαννιτσάνη και απόκρουση του Σκοπιανού γκολκίπερ, γράφοντας το 1-0 για τους κυανόλευκους του Βίλιαν Φλουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με τον Κυζιρίδη να διπλασιάσουν τα τέρματα τους τέσσερα λεπτά μετά, αλλά ο Μαντσέφσκι, απέκρουσε αυτή τη φορά εντυπωσιακά.

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των Σκοπιανών στην περιοχή του Ταϊρη, καταγράφηκε στο 34' με τον Νατσέφσκι να πιάνει το σουτ από καλό σημείο, αλλά ήταν εντελώς άστοχος και ουσιαστικά δεν απείλησε τον τερματοφύλακα της Νίκης. Στο 41' ο Γιαννιτσάνης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Τέτεκς απείλησε με τον Χάϊμε, που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

Αλλαγές και δοκιμές

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη ξεκίνησε με δύο νέα πρόσωπα, με τον Αργύρη να παίρνει θέση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Ταμπάκη να αντικαθιστά τον Ταϊρη στην εστία. Μετά από ένα τέταρτο παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαν στο ματς και οι Μπιτσάκος και Κοτσαρίδης. Ο Ίβενς άλλαξε θέση στον Καρασαλίδη που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, ενώ ο Κυζιρίδης έπαιξε και ως αμυντικός μέσος και ως δεκάρι. 

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια καλή φάση από τον Ίβενς που πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μαντσέφσκι. Η Τέτεκς απάντησε με σουτ του Μποζινόφσκι, με τον Αργύρη να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα και να φεύγει η μπάλα κόρνερ. Στο 50' ο Μουζακίτης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, μετά από μπαλιά του Σκούρτη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους κυανόλευκους. Επίσης καλή ευκαιρία χάθηκε στο 65' όταν ο Σκούρτης σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Κυζιρίδης με γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Χωρίς να "μυρίζει" γκολ στο παιχνίδι κι ενώ ο ρυθμός έδειχνε να έχει πέσει, στο 70' ο Ριστόφσκι έκανε το 1-1 με σουτ, μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνά όλη την άμυνα της Νίκης. Στην αμέσως επόμενη φάση οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο Κοτσαρίδης με κεφαλιά δεν σημάδεψε σωστά. Στο 90' ο Κοτσαρίδης εκτέλεσε το φάουλ από καλό σημείο, έφερε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Μαχλελής δεν κατάφερε να τη βρει, ενώ ο Μουζακίτης στο αμέσως επόμενο λεπτό έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να κρεμάσει τον Σιλιανόφσκι, αλλά σημάδεψε άουτ. 

Οι συνθέσεις: 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης (46' Ταμπάκης), Αργυρίου (46' Αργύρης), Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (75' Μέτσε), Μαχλελής, Αναστασόπουλος (60' Μπιτσάκος), Γιαννιτσάνης (60' Κοτσαρίδης), Μουζακίτης, Κορέτα (68' Σταμπολζίεφ), Τζιώρας (32' Σκούρτης)

ΤΕΤΕΚΣ: Μαντσέφσκι, Τοσέφσκι, Ριστόφσκι, Μπλαζέφσκι, Κραλέφσκι, Μισόφσκι, Νατσέφσκι, Σιμιανόσκι, Χάϊμε, Γιοβανόφσκι 

Στο Β' έπαιξαν και οι: Σιλιανόφσκι, Χριστόφ Σ., Μάσιο, Μπογκτανόφσκι, Τσβετανόσκι, Ερμέντιν, Ζεπέσκι, Χριστόφ Μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Media

Last modified onTuesday, 29 July 2014 00:16