noodles volos banner

Ποιοί παίκτες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φλουτ

Bελτιωμένη από φιλικό σε φιλικό δείχνει η Νίκη Βόλου, με τη δουλειά του Βίλιαν Φλουτ να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του. Το χθεσινό 1-1 στο φιλικό με τη σκοπιανή Τέτεκς αδικεί τους "κυανόλευκους" όσον αφορά στο αποτέλεσμα, αλλά σε τέτοια παιχνίδια το σκορ είναι αυτό που μετράει λιγότερο. Σημασία έχει ότι η Νίκη είχε καλή παρουσία και άφησε υποσχέσεις με την απόδοσή της, μολονότι θέλει ακόμη δουλειά και ενίσχυση για να σταθεί στη Σούπερ Λιγκ...

Ήταν το τρίτο φιλικό τεστ για τους "κυανόλευκους" και θα ακολουθήσουν άλλα τρία, στα ισάριθμα Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος (κατά σειρά με Ρήγα Φεραίο, Βέροια κι ΑΕΚ). Ο Ολλανδός τεχνικός, μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, βρίσκεται στη φάση του μονταρίσματος και της ομοιογένειας του συνόλου που απαρτίζεται από πολλούς νέους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα, ο Φλουτ δείχνει τις προθέσεις του αναφορικά με την ενδεκάδα καθώς ορισμένοι έχουν αρχίσει βασικοί σε όλα τα ματς.
Οι μοναδικοί σίγουροι δύο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν "καπαρώσει" θέση στο βασικό σχήμα είναι ο Γιόνας Ίβενς και ο Χρήστος Τζιώρας, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Νίκης. Ο 30άχρονος Βέλγος είναι η "κολώνα" στο κέντρο της άμυνας και λειτουργεί σαν προπονητής στον αγωνιστικό χώρο, ενώ χθες φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο δε Τζιώρας αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση, πάνω στον οποίον ποντάρουν πολλά διοίκηση, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι για το σκοράρισμα.
Από εκεί και πέρα, μεγάλη μάχη θα γίνει ανάμεσα σε Ταΐρη και Ταμπάκη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον πρώτο να είναι η ευχάριστη έκπληξη καθώς μπορεί να βρέθηκε πέρυσι στη σκιά του Αποστολίδη, όμως δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση στα μέχρι τώρα φιλικά. Ο Αργυρίου έχει προβάδισμα για το δεξιό άκρο της άμυνας και οι Καρασαλίδης-Αργύρης παλεύουν για τη θέση δίπλα στον Ίβενς. Όσον αφορά στο κέντρο, ο Αναστασόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φλουτ για μια θέση στον άξονα, ενώ σταθερά στο αρχικό σχήμα των φιλικών είναι οι Μουζακίτης και Κορέτα (εναλλάσονται στις δύο πτέρυγες) και ο Γιαννιτσάνης πίσω από τον Τζιώρα. Ο Κορέτα μπορεί πέρυσι να μην έπαιξε καθόλου στη Νίκη, όμως είχε μεταβατική περίοδο από το τοπικό της Μαγνησίας σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και παίρνοντας τώρα τις ευκαιρίες του, αφήνει πολύ θετικές ετνυπώσεις. Οι προαναφερθέντες δείχνουν να έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα, αν και σίγουρα τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν από τη στιγμή που αποκτηθούν δύο ακόμη ξένοι, ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι παίκτες από την ελληνική αγορά.

 

Last modified onTuesday, 29 July 2014 11:00