noodles volos banner

Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η αναβάθμιση της Λεωφόρου

Εγκρίθηκε από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης του γηπέδου τους Λεωφόρου. 
Σε αυτή περιλαμβάνεται προσθήκη 4.700 θέσεων με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων. 

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται πρόβολος επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος. 
Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.
Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.

Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων. 
Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος σε σχετική συνέντευξη τύπου τον περασμένο Απρίλιο, οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2015.