noodles volos banner

Προσπάθεια δίχως αντίκρυσμα, πρώτη εντός έδρας ήττα (video)

 

Κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια οι παίκτες του Βίλιαν Φλουτ, όμως δεν μπόρεσαν να έχουν την απόδοση που θα ήθελαν και θα τους επέτρεπε να πάρουν βαθμολογικό κέρδος από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος με γκολ του Φυτανίδη στο 25' έφυγε με το "διπλό" από το Πανθεσσαλικό, ενώ ο Ναπολεόνι είχε κι από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο. Αρκετά προβλήματα για τους γηπεδούχους στην άμυνά τους στο πρώτο ημίχρονο, έλειψε η τελική πάσα και η καλή προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι μιας και δεν δημιουργήθηκε η κλασική ευκαιρία για γκολ.

 

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής στο πρώτο μέρος, καθώς οι παίκτες του Ατρομήτου πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά έχασαν κι αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Η Νίκη δεν είναι καλή ανάπτυξη. Το παιχνίδι γίνονταν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με τα ανεβάσματα του Σωτηράκου και τις ατομικές προσπάθειες του Μουζακίτη, που θέλησε σε πολλές περιπτώσεις να φανεί απειλητικός, δίχως να τα καταφέρει. Ο Γιαννιτσάνης δεν πήρε πρωτοβουλίες, όπως και ο Νικλητσιώτης που είχε λίγες επαφές με την μπάλα, ενώ ο Λάουξ ήταν αργός στις μεταβιβάσεις του, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθεί καθόλου ο Σκούρτης. Όσον αφορά στην άμυνα, τα κενά ήταν εμφανή με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς του Ατρομήτου να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Ο Ναπολεόνι είχε ευκαιρία στο 8' από στημένη φάση, στο 20' με φαλτσαριστό σουτ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 35' το σουτ του απέκρουσε ο Ταμπάκης και πέρασε κόρνερ αφού πρώτα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στόχο για το 0-1 στο 25' με κεφαλιά του Φυτανίδη στην καρδιά της άμυνας ύστερα από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, η Νίκη φάνηκε πιο κινητική, όμως δεν είχε και πάλι τις ευκαιρίες. Έλειψε η τελική πάσα, μια καλή σέντρα από τα πλάγια ώστε να απειλήσει την εστία του Τσενάμο. Ντεμπούτο έκαναν οι Ροτζέριο, Σταμπολζίεφ, τρίτη αλλαγή ο Κοτσαρίδης, χωρίς όμως κι αυτοί να δώσουν το κάτι παραπάνω που λείπει από την ομάδα του Φλουτ στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ατρόμητος κοίταξε περισσότερο να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ κι έφθασε κοντά σε δεύτερο τέρμα όταν στο 70' το σουτ του Ναπολεόνι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε… Η προσπάθεια των παικτών της Νίκης ήταν φιλότιμη κι αναγνωρίστηκε από τους φιλάθλους που τους επιβράβευσαν με ζεστό χειροκρότημα στο φινάλε του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το χειροκρότημα των φιλάθλων της Νίκης προς τον Μπρίτο κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει περάσει πριν από αρκετά χρόνια σε νεαρή ηλικία από την κυανόλευκη ομάδα.

Ίδια ενδεκάδα όπως στο Καραϊσκάκη
O Bίλιαν Φλουτ δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή του περασμένο Σαββάτου. Έτσι, έχει στο αρχικό σχήμα τον Ταμπάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Μαρινάκη κι αριστερά τον Σωτηράκο, με κεντρικούς τους Ίβενς (αρχηγός), Μαχλελή. Στη μεσαία γραμμή, οι Λάουξ, Μέτσε θα είναι στον άξονα, οι Μουζακίτης, Νικλητσιώτης στις πτέρυγες και ο Γιαννιτσάνης πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα
1' Έναρξη της αναμέτρησης
4' Πρώτο σουτ από πλευράς Νίκης, το έκανε ο Μουζακίτης από αριστερά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έφυγε άουτ.
8' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Από κόρνερ του Γκαρσία, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ναπολεόνι που ήταν ένα μέτρο μπροστά από την εστία. Ο Ιταλός φορ αιφνιδιάστηκε και η μπάλα αντί να πάει προς τα δίχτυα, είχε την αντίθετη κατεύθυνση.
17' Ωραία προσπάθεια και μακρινό σουτ του Νάστου, πέρασε άουτ.
20' Μεγάλη φάση για τον Ατρόμητο. Ο Πίτου Γκαρσία έκλεψε από τον Μέτσε στη μεσαία γραμμή, προχώρησε και πάσαρε στον Ναπολεόνι, που από καλή θέση στη μεγάλη περιοχή, έκανε φαλτσαριστό σουτ που έφυγε άουτ.
25' Γκολ για τον Ατρόμητο. Ο Πίτου Γκαρσία είχε καλοεκτελεσμένο κόρνερ στην καρδιά της άμυνας και ο Φυτανίδης με κεφαλιά, δίχως να πιέζεται, σκόραρε το 0-1.
29' Νέα μεγάλη ευκαιρία. Από σέντρα του Γκαρσία κι αδράνεια της άμυνας, ο προωθημένος Νάστος έκανε προβολή μέσα στη μικρή περιοχή. Δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε κι έφυγε άουτ.
30' Μακρινό σουτ του Λάουξ, έφυγε ψηλά άουτ.
35' Δοκάρι για τον Ατρόμητο. Καταπληκτική τική πάσα 40 μέτρων του Γκαρσία για τον Ναπολεόνι, που ξεπέρασε τον Ίβενς και βγήκε τετ-α-τετ με τον Ταμπάκη. Το σουτ του Ιταλού απέκρουσε ο γκολκίπερ της Νίκης και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι φεύγοντας κόρνερ.
39' Σουτ του Παπάζογλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν ανησύχησε τον Ταμπάκη.
45' Κίτρινη κάρτα στον Μαρινάκη για φάουλ, τράβηγμα, στον Ναπολεόνι.

Έναρξη του β' ημιχρόνου.
49' Αδύναμο σουτ του Γιαννιτσάνη από το ημικύκλιο, στα χέρια του Τσενάμο.
58' Φανταστική περίτεχνη ενέργεια του Μουζακίτη, ολοκληρώθηκε με σέντρα που μπλόκαρε ο Τσενάμο προ του Γιαννιτσάνη.
60' Ο Παπάζογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι αλλά το γκολ δεν μέτρησε ύστερα από υπόδειξη του επόπτη Γουργιώτη για οφσάιντ.
62' Αλλαγή για τη Νίκη. Ο Ροτζέριο στη θέση του Γιαννιτσάνη.
63' Κίτρινη κάρτα στον Μουζακίτη για μαρκάρισμα στον Καραμάνο.
66' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Μπάλλας στη θέση του Μπρίτο.
68' Ο Ίβενς βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ για να σουτάρει.
70' Ο Ναπολεόνι έφυγε στην επίθεση με αντίπαλο τον Ίβενς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
71' Αλλαγή για τη Νίκη. Ο Κοτσαρίδης στη θέση του Μουζακίτη.
71' Αλλαγή για τη Νίκη. Ο Σταμπολζίεφ στη θέση του Νικλητσιώτη.
75' Ασυνεννοησία Μαχλελή με Ταμπάκη στη μεργάλη περιοχή,δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Ναπολεόνι.
77' Αλλαγή για τον Ατρόμητο Ο Τάτος στη θέση του Δημούτσου.
79' Σουτ του Τάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, απέκρουσε ο Ταμπάκης.
81' Μακρινό σουτ του Μέτσε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
82' Κίτρινη κάρτα στον Φυτανίδη για μαρκάρισμα στον Μέτσε.

85' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηράκο για τράβηγμα στον Τάτο.
87' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Λαζαρίδης στη θέση του Ναπολεόνι.
90' Κίτρινη κάρτα στον Κοτσαρίδη για διαμαρτυρία.
90' Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
90' Ωραία σέντρα του Μαρινάκη, δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι ο προωθημένος Ίβενς στην πορεία της μπάλας.
90'+1' Φαλτσαριστό πλασέ του Τάτου μέσα στη μεγάλη περιοχή, εξουδετέρωσε με το ένα χέρι ο Ταμπάκης.
93' Φάουλ σε καλή θέση, σαν κοντινό κόρνερ με τον Κοτσαρίδη, που δεν ήταν όμως καλά εκτελεσμένο.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Λάουξ, Μέτσε, Μουζακίτης (71' Κοτσαρίδης), Γιαννιτσάνης (62' Ροτζέριο), Νικλητσιώτης (71' Σταμπολζίεφ), Σκούρτης.
Ατρόμητος: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (66' Μπάλλας), Ναπολεόνι (87' Λαζαρίδης), Παπάζογλου, Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (77' Τάτος), Γκαρσία.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)-Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κάφλογλου (Θεσπρωτίας)

Media

Last modified onMonday, 01 September 2014 00:05