noodles volos banner

Ζητούμενο η ισορροπία άμυνας κι επίθεσης

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τους "κυανόλευκους" στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 48 χρόνια δεν συνοδεύτεηκε χθες το βράδυ με θετικό αποτέλεσμα. Η Νίκη ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία για γκολ. Παρέμεινε μέχρι τέλους μέσα στο παιχνίδι λόγω της αστοχίας, των δοκαριών και της επιπολαιότητας των φιλοξενουμένων στην τελική προσπάθεια, που έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν...

Η εμφάνιση του πρώτου μέρους ήταν κακή για την ομάδα του Φλουτ που όχι μόνο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία με τους ταχύτατους και ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του Ατρομήτου. Στην επανάληψη, η Νίκη έγινε πιο δραστήρια στο επιθετικό της κομμάτι -όπως και στο "Καραϊσκάκη"-, κυκλοφόρησε κάπως καλύτερα την μπάλα αλλά και πάλι, δεν κατάφερε να φανεί απειλητική.
Ο Λάουξ δεν βοήθησε στην ανάπτυξη καθώς είναι αργός στον τρόπο παιχνιδιού του, οι πλάγιοι δεν είχαν ουσία στις προσπάθειές τους, ενώ ο Σκούρτης χωρίς τροφοδότηση, δεν ήταν δυνατόν να φανεί καθόλου. Ο Ροτζέριο μπήκε ως πρώτη αλλαγή, ήταν κινητικός, όμως ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Με λίγα λόγια, χωρίς να διαθέτει κάποιον παίκτη να τραβήξει το βάρος, η Νίκη αναλώθηκε σε πάσες, δίχως ευκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εντός έδρας αγώνα, είχε μόνο τέσσερις τελικές προσπάθειες που όλες ήταν σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Δηλαδή, μέσα στα καρέ του Ατρομήτου, οι "κυανόλευκοι" δεν απείλησαν!
Η αμυντική συμπεριφορά του πρώτου μέρους σίγουρα προβλημάτισε τον Φλουτ, καθώς οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί των φιλοξενουμένων, ήταν σε θέση για γκολ όποτε ήθελαν... Χωρίς αλληλοκάλυψη και με πολλά λάθη από τους μέσους, η άμυνα της Νίκης εκτέθηκε σε αρκετές πριπτώσεις. Δεν το πλήρωσε, αλλά δέχθηκε το γκολ σε μια στημένη φάση, πάλι σε αδράνεια της άμυνας καθώς ο Φυτανίδης μπροστά στην εστία, πήδηξε χωρίς πίεση και με κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που έκρινε το ματς.
Ο Φλουτ αρνήθηκε να βρει δικαιολογίες για την ήττα στη δυναμικότητα του αντιπάλλου, λέγοντας ότι όλα τα παιχνίδια αρχίζουν από το 0-0 και η ομάδα πρέπει να παίρνει βαθμούς στο Πανθεσσαλικό για να καταφέρει την παραμονή. Η Νίκη ενδεχομένως να μην είναι σε θέση ακόμη να πάρει πόντους από ομάδες της κορυφής, αλλά δεν έχει περιθώρια να διαλέγει παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψει πάνω στον ενθουσιασμό και το κίνητρο των νεαρών ποδοσφαιριστών της γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη και, όπως τονίστηκε από τον Ολλανδό προπονητή, οι νίκες είναι αυτές που θα χτίσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία.
Η διακοπή που μεσολαβεί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ακόμη πιο εντατική δουλειά, έχοντας πλέον η τεχνική ηγεσία το δείγμα δύο δύσκολων αγώνων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να αναλυθούν τα λάθη με στόχο να βελτιωθούν οι χτυπητές αδυναμίες της ομάδας ώστε οι "κυανόλευκοι" να παρουσιαστούν καλύτεροι μετά τη διακοπή στο ματς με τον ΠΑΟΚ.