noodles volos banner

Η μεγάλη πρόκληση και η «χρυσή» ευκαιρία για τον Σβεν Βαντεμπρόεκ

Μία ημέρα πριν γιορτάσει τα 35α του γενέθλια θα κάνει ντεμπούτο στη Super League Μία ημέρα πριν γιορτάσει τα 35α του γενέθλια θα κάνει ντεμπούτο στη Super League

Καλά, καλά δεν έχει κλείσει τα 35 του χρόνια ο Σβεν Βάντεμπροεκ και καλείται να διατελέσει χρέη πρώτου προπονητή σε ομάδα, Super League στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά μία μέρα πριν τα γενέθλια του θα δώσει το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του ως πρώτος προπονητής, περιμένοντας από την άκρη του πάγκου τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή…  

Το χρίσμα του δόθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τον Ανδρέα Πάτση, μετά το «διαζύγιο» με τον Βίλιαν Φλουτ, με τον Βέλγο να έχει δείξει τις αρετές του στο περσινό πρωτάθλημα της Football League με τον Φωστήρα, όταν σε αρκετά παιχνίδια αντικατέστησε τον Ματάϊσεν και οδήγησε την ομάδα του Ταύρου σε επιτυχίες.

Ο Σβεν Βάντεμπροεκ, γεννήθηκε στο Φιλβόρντε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1979. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ακράτητου, ενώ έβαλε τέλος νωρίς σχετικά στην ποδοσφαιρική του καριέρα λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο το 2010.  

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη δεύτερη ομάδα της KV Mechelen το 2011. Από κει έφυγε το 2013 για ομάδα της Τυνησίας και ακολούθησε η επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Φωστήρα, ως βοηθός του Τζάκι Ματάϊσεν. Προβλήματα υγείας όμως του τελευταίου, έδωσαν την ευκαιρία στον Σβεν Βάντεμπροεκ να δείξει τις αρετές του και ως πρώτος προπονητής. 

Οι συνεργάτες του στον Φωστήρα έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον δικό τους Σβεν. Πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν χάνει την αισιοδοξία του, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να περνά αυτά που θέλει στους παίκτες του και τους μεταφέρει τη θετική του ενέργεια…

Η παρουσία του στον Φωστήρα έχει ένα κοινό σε σχέση με τη Νίκη. Ότι και εκεί είχε να κάνει με ένα νεανικό και άπειρο συγκρότημα, που παρασυρόταν από τον ενθουσιασμό του και απογοητευόταν παράλληλα εύκολα.

Ο Βάντεμπροεκ διαχειρίστηκε πολύ καλά τις καταστάσεις και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η απουσία του Ματάϊσεν, του πρώτου προπονητή από τον πάγκο, δεν φάνηκε σε κανένα παιχνίδι.

Ξέρει να μιλά και ελληνικά, ενώ η μεγάλη διαφορά του με τον Βίλιαν Φλουτ, είναι ότι γνωρίζει καλύτερα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και τη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Έτσι το να βάλει μία τάξη στα αποδυτήρια και να αντιστρέψει το κακό κλίμα είναι το πρώτο μέλημα του.

Μία ημέρα πριν τα 35α γενέθλια του, ο Σβεν Βάντεμπροεκ, ντεμπουτάρει στη Super League και περιμένει ίσως το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του. Μία νίκη επί του Εργοτέλη. Αν αυτή έρθει, τότε είναι σίγουρο, ότι θα κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του… Είναι και για τον ίδιο πρόκληση αυτό το παιχνίδι και η «χρυσή» ευκαιρία που του παρουσιάζεται μέσα από τη Νίκη και τη Super League, σπάνια για την εμπειρία του και την προπονητική του ηλικία.

Άλλωστε θα είναι ο πιο νέος προπονητής στη Super League, τουλάχιστον για αυτή την τέταρτη αγωνιστική, γιατί γενικά οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν μάθει να αλλάζουν τεχνικούς όπως τα… πουκάμισα. 

 

Last modified onWednesday, 17 September 2014 10:11