noodles volos banner

Και τα… ρέστα του στον Τζαναβάρα

Και τα… ρέστα του ακόμα έχει ποντάρει στο πρόσωπο του Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο Ανδρέας Πάτσης για τη φετινή προσπάθεια στη Super League.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2013 ο Κορίνθιος τεχνικός αποχωρούσε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας στη Football League, αφήνοντας ένα έτοιμο σύνολο στους διαδόχους του και ένα συγκρότημα δεμένο πάνω σε γερές βάσεις. Την 1η Οκτωβρίου του 2014 επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας. Και για να λέμε την αλήθεια, του Ανδρέα Πάτση δεν του αρέσουν τα πισωγυρίσματα. Πιστεύει όμως στον Παναγιώτη Τζαναβάρα, στις γνώσεις του, στη δουλειά του, στην παρουσία του στα αποδυτήρια και στη θετική του αύρα, σε παίκτες και φιλάθλους, γι αυτό η επιλογή του να τον επαναφέρει αποτελεί εξαίρεση.  

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας είναι μια ευγενική φυσιογνωμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, τη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, ενώ και στη Νίκη δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αφού γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Έτσι επιλέχθηκε να είναι ο προπονητής που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νίκη από τα πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων της αγωνιστικών στη Super League.

Δεν θα ακούσει κανείς τον Κορίνθιο τεχνικό να παραπονιέται για τους νεαρούς παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα. Άλλωστε του αρέσει να δουλεύει με αυτούς και να δίνει ευκαιρίες. Ταιριάζει στο προφίλ του η νεανική Νίκη. Αυτό που επιζητά  ο ίδιος είναι να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα αποδυτήρια και να υπάρχει ηρεμία για να μπορεί να δουλέψει με τους συνεργάτες του. Εκεί ήταν η διαφορά φιλοσοφίας που τον έκανε πέρυσι να αποχωρήσει.

Το στοίχημα λοιπόν της Super League, ο Ανδρέας Πάτσης το εναπόθεσε σε μία γνωστή και δοκιμασμένη λύση. Η κατάσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη από την 5η αγωνιστική. Η Νίκη αυτή τη στιγμή διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 12 γκολ στο παθητικό της, καθώς και μία από τις τρεις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας με δύο μόλις γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει πάρει βαθμό. Όμως η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί και να ανατραπεί.

Το πρόγραμμα είναι πιο βατό στη συνέχεια και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έχει δύο εβδομάδες και κάτι περισσότερο σχεδόν μπροστά του για να παρουσιάσει μία διαφορετική Νίκη Βόλου, στην οποία θα μπορέσει να πιστέψει πάλι ο κόσμος της.

Στον 50χρονο τεχνικό πάντως ο κόσμος της Νίκης πιστεύει και η κίνηση της επιστροφής του στην ομάδα, μέτρησε θετικά και καταλάγιασε κάπως τις αντιδράσεις και τον θυμό…

Κάπως έτσι επιχειρείται ένα νέο ξεκίνημα στην κυανόλευκη ομάδα, που έχει τον χρόνο και τις ευκαιρίες για να αποδείξει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο.