noodles volos banner

Ιστορική Νίκη με υπογραφή Ροτζέριο!

Επιτέλους ξανά χαμόγελα και πανηγυρισμοί στο Πανθεσσαλικό! Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε η Νίκη Βόλου το Σάββατο το απόγευμα. Οι κυανόλευκοι, στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο τους, επικράτησαν δίκαια και καθαρά με 1-0 του Πανθρακικού με γκολ του Ροτζέριο στο πρώτο ημίχρονο και πήραν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα και βαθιά βαθμολογική ανάσα! Ιστορική νίκη αναμφίβολα για την ομάδα της Νίκης, αφού είναι η πρώτη της μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 48 χρόνια! Επιπλέον οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Τζαναβάρα παίρνουν μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Συγκλονιστική παρουσία από τον κόσμο που δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει για την ομάδα του, ενώ στο τέλος αποθέωσε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. 

Η Νίκη πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Δεμένη στην άμυνα, με συνοχή στις γραμμές της και με τους παίκτες της να συνεργάζονται καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Πολύ καλή εμφάνιση από Κοτσαρίδη και Λάουξ, ο Ροτζέριο έδωσε τα διαπιστευτήρια του για την αγωνιστική του αξία, πολλά χιλιόμετρα από τον Μουζακίτη, έκπληξη η απόδοση του Σταμπολζίεφ, ενώ ο Ταϊρης όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών".
Η ενδεκάδα του Τζαναβάρα
Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Νίκης στη Super League ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν έκανε πολλές και εντυπωσιακές αλλαγές στην ενδεκάδα. Σίγουρα αυτό που έκανε εντύπωση ήταν να μη ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Άγγελος Αργύρης, μετά από την πρώτη του κλήση στην Εθνική. Οι επιλογές του πάντως τον δικαίωσαν και με το παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Κορίνθιος τεχνικός σε ένα 4-2-3-1 επέλεξε τον Ταϊρη κάτω από τα δοκάρια, τον Μαρινάκη δεξί μπακ, τον Τσουκάνη αριστερά, τους Ίβενς και Καρασαλίδη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Κοτσαρίδη και Λάουξ στα αμυντικά χαφ, τον Σταμπολζίεφ αριστερά, τον Μουζακίτη δεξιά (οι δυο τους άλλαζαν συχνά πλευρές) και τον Ροτζέριο πίσω από τον προωθημένο Τζιώρα. Πάντως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αρκετές φορές όταν η γηπεδούχος ομάδα ήταν στην επίθεση, ο Μουζακίτης πλαισίωνε τον Τζιώρα και ο Μαρινάκης ανέβαινε ψηλά, με το σύστημα να μετατρέπετε σε 3-5-2.
Προηγήθηκε για πρώτη φορά στη Super League με Ροτζέριο
Χωρίς πολλές συγκινήσεις και με τις δυο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο στο Πανθεσσαλικό. Το παιχνίδι δεν είχε γενικά ευκαιρίες και φάσεις με το θέαμα για τον κόσμο να είναι βαρετό, μέχρι που ο Μάρτινς Ροτζέριο βάλθηκε να αποδείξει ότι άδικα δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα στα προηγούμενα ματς. Ο Βραζιλιάνος στο 23' με ένα δυνατό μακρινό σουτ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη. Για πρώτη φορά στη φετινή Super League η Νίκη πέτυχε πρώτη γκολ και προηγήθηκε.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή δύο σουτ από πλευράς Νίκης, με Λάουξ και Σταμπολζίεφ και μία κεφαλιά του Ιγκόρ, δεν ανησύχησαν καθόλου τους δυο τερματοφύλακες.
Και μετά το γκολ του Ροτζέριο όμως δεν έγιναν κλασικές ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Ο Πανθρακικός απείλησε μόνο με ένα γκολ του Ιγκόρ που μπλόκαρε ο Ταϊρης και από κει και πέρα δεν έδειξε να μπορεί να αντιδράσει και να απαντήσει στο γκολ της Νίκης. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η καλά δεμένη άμυνα των κυανολεύκων, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν με δυσκολία έξω από την περιοχή της Νίκης. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που έδειχνε να είναι περισσότερο επικίνδυνος ήταν ο Πέρεθ, που μόνος του όμως δεν μπορούσε να καταφέρει και πολλά. Ωστόσο στο 45' απείλησε με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να φεύγει όμως λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταϊρη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Έμποου από θέση οφσάιντ λίγο έλειψε να σκοράρει μετά από σουτ του Ιγκόρ με τον βοηθό να μην έχει σηκώσει τη σημαία του, κάτι που προκάλεσε τις έντονδες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ευτυχώς όμως ο παίκτης του Πανθρακικού δεν κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του και ο Ταϊρης μπλόκαρε. Έτσι εν μέσω διαμαρτυριών και έντασης ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τη Νίκη ωστόσο να κρατά αυτό το υπερπολύτιμο υπέρ της 1-0 με το γκολ του Ροτζέριο.
Κράτησε το "τρίποντο"
Ο Πανθρακικός επανήλθε στην επανάληψη πιο δυναμικά και πίεσε από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους για το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο μετά από ένα δύσκολο δεκάλεπτο από το 50 έως το 60, η Νίκη ισορρόπησε ξανά. Με δύο σουτ του Ιγκόρ και ένα του Τζάνη, ο Πανθρακικός απείλησε την εστία του Ταϊρη, που όποτε χρειάστηκε πάντως να επέμβει ήταν σταθερός.
Μετά το 60' το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό. Ο Πανθρακικός προσπαθούσε να πετύχει το τέρμα ισοφάρισης, ενώ η Νίκη πόνταρε στις αντεπιθέσεις της για κάποιο δεύτερο τέρμα. Οι δυο ομάδες πάντως ήταν φλύαρες και δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες. Αρκετές ήταν οι δυνατές μονομαχίες, τα νεύρα αλλά και οι αψιμαχίες. Ο διαιτητής Κάμπαξης  σε κάποια στιγμή φάνηκε να "χάνει" το παιχνίδι, προστατεύοντας ολοφάνερα τους παίκτες του Πανθρακικού από κίτρινες κάρτες.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο και πάλι η ομάδα της Κομοτηνής προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή της Νίκης. Η κυανόλευκη άμυνα πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά τελικά άντεξε. Πάντως ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Τζάνη και με σουτ του Ιγκόρ, όμως ο Ταϊρης ήταν εκεί να τους σταματήσει. Μέχρι το τέλος ο Πανθρακικός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κλασική ευκαιρία. Αντίθετα η Νίκη λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Πασχαλάκη να επεμβαίνει προ του Ροτζέριο που ήταν μόνος του και έτοιμος να σκοράρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Οι συνθέσεις:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Λάουξ (56' Μαχλελής), Κοτσαρίδης (62' Κυζιρίδης), Μουζακίτης (73' Αργύρης), Σταμπολζίεφ, Ροτζέριο, Τζιώρας
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Εμπόου, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης (46' Ντιγκινι), Πέρεθ, Ρίζος (75' Κάσες), Χρήστου, Χασομέρης (46' Τζάνης), Ίγκορ

 

Last modified onSaturday, 18 October 2014 18:50