noodles volos banner

Η ώρα της επανεκκίνησης

Η φετινή σεζόν είχε εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα για τον κόσμο της Νίκης Βόλου. Από την απόλυτη χαρά τον Ιούνιο για την άνοδο, στην απόλυτη ξεφτίλα με τη ματαίωση του αγώνα με τη Ζάκυνθο και την αναβολή της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Η παρουσία της Νίκης στη Σούπερ Λιγκ αποδείχθηκε βραχύβια μετά την απόφαση αποχώρησης του Ανδρέα Πάτση. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Το ζήτημα που τίθεται στον κόσμο της Νίκης είναι τι μέλλει γενέσθαι. Η λύση της ανώνυμης εταιρείας, η εκκαθάριση της ΠΑΕ, είναι ο μόνος δρόμος ώστε να σβηστούν τα μεγάλα και μη βιώσιμα χρέη. Η κυανόλευκη ομάδα θα ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΚ, του Άρη, της Λάρισας ώστε να απαλλαγεί από τις συσσωρευμένες οικονομικές αμαρτίες των παρελθόντων ετών. Βέβεια, η λύση της ΠΑΕ δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, απαιτεί χρόνο και κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, με σύγκλιση της γ.σ. των μετόχων της ΠΑΕ και λήψη αποφάσεων. Εδώ υπάρχει και η "αγωνία" των φίλων της Νίκης που πίστεψαν πέρυσι τον Ανδρέα Πάτση, αγόρασαν μετοχές αλλά το μόνο που έχουν στα χέρια τους είναι μία απόδειξη και τίποτα παραπάνω, δεν έχουν δηλαδή τίτλους των μετοχών. Οι μέτοχοι αυτοί είναι 950 σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Πάτση.
Ο ερασιτέχνης θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις πρωτοβουλίες έχοντας το θεσμικό ρόλο ως "μητέρα" του συλλόγου για να οδηγήσει τη Νίκη στην επόμενη ημέρα... αλλά οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την ομάδα, πρέπει να δουν και παραπέρα, δηλαδή τι θα γίνει όταν φθάσει ο χρόνος σε λίγα χρόνια να δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ. Πώς θα λειτουργήσει αυτή, ποιοί θα αναλάβουν, πώς θα δομηθεί, έτσι ώστε ο κάθε υποψήφιος μεγαλοπαράγοντας-μεγαλομέτοχος, από τον Βόλο ή περαστικός, να μην δρα ανεξέλεγκτα αφήνοντας πίσω του καμμένη γη...
Η αυτοεξυγίανση στη Νίκη Βόλου πρέπει να ξεκινήσει τώρα και να βρει τον κόσμο του κυανόλευκου συλλόγου συσπειρωμένο. Άλλωστε οι οπαδοί της Νίκης επί σειρά δεκαετιών έχουν συνηθίσει την ομάδα τους στα δύσκολα και ποτέ δεν την άφησαν μόνη της. Η λύση της ΠΑΕ είναι μονόδρομος αλλά και ευκαιρία ώστε να χτιστεί το μέλλον του συλλόγου σε στέρεες βάσεις, αρκεί να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που έφεραν τη Νίκη σε σημείο να μην αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

Last modified onMonday, 22 December 2014 12:13