noodles volos banner

Μυστική συνάντηση με Μπέο για συγχώνευση τεσσάρων ομάδων

 

Άτυπη σύσκεψη συγκάλεσε την Παρασκευή, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για το ποδόσφαιρο και τη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας στη Μαγνησία.

Στη σύσκεψη, εκτός του δημάρχου, ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Βαρούτσικος, ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Γιάννης Ξάνθης, οι πρόεδροι του Ρήγα Φεραίου και του Πυράσου κ.κ. Καλόγηρος και Στάμος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπέος άνοιξε την συζήτηση με πρόταση να συγκροτηθεί μια μεγάλη ομάδα στη Μαγνησία, η οποία να ονομαστεί Volos FC και να διεκδικήσει άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Ο κ. Μπέος, θέλοντας να ισχυροποιήσει την άποψή του περί μιας ομάδας, ανέφερε ότι αν συνενωθούν όλοι οι φίλαθλοι οικονομικά θα είναι ισχυρή, δεδομένου ότι ένας αριθμός 8-10 χιλιάδων θεατών που θα παρακολουθούν τους αγώνες της νέας ομάδας θα την καταστήσουν υγιή.

Ο κ. Βαρούτσικος, αλλά και ο κ. Μπατζιάκας υπερθεμάτισαν υπέρ των απόψεων Μπέου, αλλά οι υπόλοιποι ήταν αρνητικοί.

Ο κ. Ξάνθης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση χωρίς να γνωρίζει το Δ.Σ. της Νίκης (;), τόνισε εξ αρχής ότι είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα της συγχώνευσης, καθότι οι φίλαθλοι είναι αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική, ενώ τόνισε επιγραμματικά ότι «αν συναινέσω σε μια ομάδα με το όνομα Volos FC, θα στηθούν «κρεμάλες» στη Νέα Ιωνία. Τότε, οι υπέρμαχοι αντιπρότειναν να δοθεί το όνομα «Μαγνησία» στην ομάδα.

Αντίθετοι, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και οι πρόεδροι των ομάδων Πυράσου και Ρήγα. Ο κ. Στάμος είπε ότι «δεν το βλέπει», ενώ ο κ. Καλόγηρος το απέκλεισε, δεδομένου ότι ο Ρήγας εκπροσωπεί την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και είναι ένα ιστορικό σωματείο από το 1926.

Η σύσκεψη τελείωσε χωρίς να παρθεί καμία απόφαση.

 

Last modified onWednesday, 22 April 2015 18:01