noodles volos banner

Την Δευτέρα στο γραφείο του ανακριτή το πιο «βαρύ» όνομα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και πλέον τη Δευτέρα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρέαδη, ο φερόμενος ως «επικεφαλής» της οργάνωσης.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, συνεχίζει να «τρέχει» την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», βλέποντας καθημερινά αρκετούς από τους κατηγορούμενους που έχει καλέσει σε απολογία. Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στο γραφείο του το πιο «βαρύ» όνομα της υπόθεσης! Για την ώρα όλοι όσοι περνούν από το γραφείο του ανακριτή, παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ήδη από χθες στον Χαρίλαο Ζυγογιάννη, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, στον οποίο έχει απαγγελθεί η κατηγορία της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο!
Η συγκεκριμένη απόφαση που θεωρείται πρόκριμα για όσα θα ακολουθήσουν, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στον φερόμενο ως «επικεφαλής» της οργάνωσης, ο οποίος αναμένεται από τον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου. Όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πιθανότατα και αυτός θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι το οποίο αναμένεται τελικά να συμβεί πιθανότατα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.
Τέσσερα στελέχη της ΕΠΟ πέρασαν σήμερα από τον ανακριτή. Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παυσανίας Παπανικολάου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, Χρήστος Υφαντής. Στο επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκο Προύντζο, απαγγέλθηκε η κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Προύντζος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Μαΐου. Κατά την έξοδο του ο δικηγόρος του κ. Προύντζου, Δημήτρης Σωτηρόπουλος δήλωσε: «Δεν πρόκειται να πάρουμε πάνω μας όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα απαντήσουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πελάτη μου».
Νωρίτερα από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν ο εκτελεστικός γραμματέας τη ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Χρήστος Υφαντής, στους οποίους και απαγγέλθηκαν κατηγορίες και έλαβαν και εκείνοι προθεσμία για να απολογηθούν.Τελευταίος εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 25 Μαΐου.
Στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ επί διοικήσεως Γιώργου Σαρρή, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και άλλα κακουργήματα. Για σήμερα είχε κληθεί και ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ωστόσο λόγω κωλύματος του δικηγόρου του ζήτησε άλλη ημερομηνία για να εμφανιστεί.
Τον Γιώργο Ανδρεάδη επισκέφθηκε νωρίς το πρωί και ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της δωροδοκίας-δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 5 Μαΐου. Η υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Σπανό είναι ίδια με αυτή για την οποία κατηγορείται και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και έχει να κάνει με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 της 4ης Φεβρουαρίου 2015. Υπενθυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο ματς έχει προηγηθεί ένορκη κατάθεση του Τάκη Φύσσα, στην οποία ανέφερε ότι ο τότε προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, του είπε πως δέχτηκε παρεμβάσεις από την ομάδα του Περιστερίου ώστε να αφήσει εκτός αγώνα με τον Ολυμπιακό τους Κιβρακίδη, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία και τον Κώστα Κατσουράνη. Για αύριο αναμένεται ...νηνεμία, ενώ νέες απολογίες περιμένουμε από την Παρασκευή.

πηγή sdna.gr