noodles volos banner

Ο έλεγχος των παικτών από τη Μαγνησία στη μεγάλη κατηγορία

Λίγα πράγματα τη φετινή σεζόν από τους προερχόμενους από τη Μαγνησία ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, τη Σούπερ Λιγκ. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος ξεκίνησε καλά τη σεζόν όσο ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ ο Δέλλας, όμως από την αρχή δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πογιέτ. Έπαιξε μόνο 10 φορές με 733 λεπτά. Αυτά ήταν τα πρώτα δέκα ματς του 21χρονου αμυντικού/μέσου στη μεγάλη κατηγορία. Ο Τάσος Λαγός είχε περιορισμένο χρόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, από τις 30 και συμμετοχές έπεσε στις 15 με 814 λεπτά. Συνολικά μετράει 88 παιχνίδια με 5 γκολ στη Σούπερ Λιγκ.
Άτυχος ήταν -και όχι μία φορά- ο Παναγιώτης Γλύκος. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Όλσεν για βασικό γκολκίπερ, ο Γλύκος κέρδισε θέση στην ενδεκάδα, όμως η θλάση βαριάς μορφής που υπέστη στο ευρωπαϊκό ματς στο Ντόρτμουντ, τον άφησε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Κι όταν επέστρεψε, ξανατραυματίστηκε. Κατέγραψε 7 συμμετοχές ανεβάζοντας στις 73 τις συνολικές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Ο Δημήτρης Λημνιός, αν και η ομάδα του, ο Ατρόμητος είχε κακή σεζόν, έπαιξε σε οκτώ ματς για 316 λεπτά. Ο 18χρονος που φέτος έκανε ντεμπούτο στα κύπελλα Ευρώπης, είχε αρκετά καλή παρουσία και είναι σε διαρκή άνοδο. Πέρυσι ένα ματς, φέτος οκτώ και το μέλλον τού ανήκει...
Τέλος, θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς παίκτες που δεν είναι Βολιώτες αλλά στο πρόσφατο παρελθόν πέρασαν (οι περισσότεροι με επιτυχία) από τον Ολυμπιακό ή την Νίκη: ο Σοϊλέδης έπαιξε σε 12 αγώνες με την ΑΕΚ, ο Σκούρτης 5 με τον Αστέρα και 12 με την Ξάνθη έχοντας 1 γκολ, στον Ηρακλή ο Καρασαλίδης είχε 19 ματς και ο Πουρτουλίδης 13, στον Λεβαδειακό ο Θέος αγωνίστηκε μόνο 3 φορές, ενώ βασικοί ήταν στις ομάδες τους τέσσερις παίκτες: ο Σανκαρέ στον Αστέρα με 20 αγώνες και 1 γκολ (έφθασε συνολικά τις 148 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ), ο Χαβιέρ Ούμπιδες στον Ατρόμητο με 25 ματς-2 γκολ (συνολικά έχει 149 συμμετοχές), ο Νόε Ακόστα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 29 ματς και 3 γκολ, ενώ ο Ροτζέριο μέτρησε 19 παιχνίδια και 3 τέρματα, έχοντας 156 ματς στη μεγάλη κατηγορία.

Φ.Γ.