noodles volos banner

Κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει από την Ολλανδία με ήττα 1-0 από την Άλκμααρ, ωστόσο το σκορ του δίνει ελπίδες ανατροπής εν όψει του επαναληπτικού της ερχόμενης εβδομάδας στο Περιστέρι.

Οι Γιαννιώτες ήταν πολύ ανταγωνιστικοί κόντρα στην ξεκάθαρα πιο έτοιμη Άλκμααρ και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον ανασταλτικό τομέα. Και αυτό γιατί επιθετικά προσπάθησε αρχικά να χτυπήσει στην κόντρα ενώ στο δεύτερο μέρος όταν έφερε το παιχνίδι στο ρυθμό του και πήρε τον έλεγχο του κέντρου, δεν κατάφερε επί της ουσίας να φανεί απειλητικός.

Γενικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στάθηκε πολύ καλά στην Ολλανδία με μοναδικό... μελανό σημείο τη φάση του γκολ στο 36', όταν ο Λούκασεν σημείωσε το γκολ που εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση.

Η ομάδα των Ιωαννίνων θα μπορούσε να γίνει απειλητική στο 24ο λεπτό, όμως ο Ναδάλες μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή δεν σούταρε. Από το 30' και μετά τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον ΠΑΣ. Ο Ζαχανμπάχς είχε τις ευκαιρίες με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί σπουδαίες αποκρούσεις. Τελικά το 1-0 ήρθε στο 36ο λεπτό μετά από αδράνεια της άμυνας. Εκτέλεση κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να ισορροπεί λίγο το ρυθμό, προσέχοντας παράλληλα στην άμυνα. Στο 58ο λεπτό οι Ολλανδοί είχαν ένα ξαφνικό σουτ με τον Ζαχανμπάχς, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 76' ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο 1-1, όμως τη σέντρα του Ακόστα από τα αριστερά καθάρισε ο Ροτσέτ. Αν περνούσε η μπάλα, ο Μαμπουλού απλά θα την έστελνε στα δίχτυα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να μην δέχεται άλλο τέρμα και να ελπίζει, έστω και ελάχιστα, σε ανατροπή του σκορ.

Σπουδαίο ήταν αυτό που έγινε στο 28ο λεπτό: τότε όλο γήπεδο χειροκρότησε έναν αδικοχαμένο φίλο της Άλκμααρ που έφυγε στα 28 του χρόνια. Πραγματικά μοναδική στιγμή με τους φίλους του ΠΑΣ να ακολουθούν και αυτοί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

ΑΛΚΜΑΑΡ (Φαν Ντεν Μπρομ): Ρόσετ, Γιόχανσον, Φλαρ, Γιόχανμπακς (63' Φράιντεϊ), Χαπς, Βαν Οφερεμ (87' Σέουτιενς), Φέργκχοστ (63' Γκαρσία), Χένρικσεν, Σόουζα, Λούκασεν, Βάουτενς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (61' Κούτρης), Γιάκος (74' Δώνης), Ακόστα, Φερφελής (50' Μαμπουλού).

 

Last modified onFriday, 29 July 2016 00:11