noodles volos banner

Άριστη ανασταλτικά η ΑΕΚ, πήρε λευκή ισοπαλία στη Γαλλία

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εστέφθη με επιτυχία. Η Ένωση πήρε άριστα ανασταλτικά στο «Ζοφρουά Γκισάρ» και μαζί το ισόπαλο 0-0 από τη Σεντ Ετιέν. Πλέον καλείται να εκμεταλλευτεί το ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (4/8) προκειμένου να βρεθεί στα πλέι οφ του Europa League.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια κι επτά μήνες, η ΑΕΚ φόρεσε ξανά το ευρωπαϊκό της κοστούμι και δεδομένης της χρονικής στιγμής η ομάδα έδειξε αρκετά υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Σε μια από τις πλέον δύσκολες έδρες του γαλλικού πρωταθλήματος η ΑΕΚ παρουσιάστηκε διαβασμένη απέναντι στη Σεντ Ετιέν.

Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας Τιμούρ Κετστπάγια είδε τους παίκτες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, να εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του.

Με τον Γιόχανσον να κάνει σπουδαίο παιχνίδι σε αυτό το διάστημα, τον Τσιγκρίνσκι να δεσπόζει στο κέντρο άμυνας και τους Βάργκας και Μπαρμπόζα να δίνουν τις απαραίτητες ανασταλτικές βοήθειες στους πλάγιους μπακ, έκλεισαν οι χώροι και η ΑΕΚ μπλόκαρε τους «πράσινους».

 

Μάλιστα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Το συρτό σουτ από τον Μάνταλο (28') και η κεφαλιά του Γιόχανσον (32') έστειλαν την μπάλα λίγο άουτ.

Η Σεντ Ετιέν μπόρεσε να κάνεις τελικές προσπάθειες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Ανέστης είχε σωστές αντιδράσεις στα σουτ από τον Τανάν (41') και Αμουμά (44')

Με τον Μπακασέτα να κάνει ντεμπούτο, αντικαθιστώντας τον Πέκχαρτ στο 46', και να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, ο Κετσπάγια θέλησε να βρει περισσότερη κίνηση στην επίθεση, και λίγο έλειψε να βρει στόχο με διαγώνιο σουτ στο 50'.

Οι γηπεδούχοι, βλέποντας το χρόνο να περνά, προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό, όμως με την είσοδο του Γαλανόπουλου ο Κεστπάγια «φόρτωσε» περισσότερο τον άξονα και η ΑΕΚ, ουσιαστικά, δεν κινδύνευσε ποτέ μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμάτο (Ιταλία)

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέρ, Καθρίν, Πολομάτ, Παζό (68' Νταμπό), Ρου, Τανάν (64' Μπέριτς), Σελνάες, Λεμουάν, Πογκμπά, Αμουμά (87΄Μονέ-Πακέ), Περέν

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ Βιλά, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82' Πλατέλας), Μπαρμπόζα, Βάργκας (67' Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46' Μπακασέτας)

Πηγή: sentragoal