noodles volos banner

Καμπανάκι για την ΑΕΚ η ήττα με 1-3 από τον Απόλλωνα Σμ.

Μια κακή ΑΕΚ, με πρόβλημα στην ανάπτυξη και αμυντική δυσλειτουργία, ηττήθηκε με 1-3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε φιλικό τεστ που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε οτι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση σε αρκετές θέσεις και πως η ποιότητα μερικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει, όπως για παράδειγμα του Πέτρου Μάνταλου δεν αρκεί…

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας αν και αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία, ήρθε στο ΟΑΚΑ κι έπαιξε στα ίσα την ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των γηπεδούχων.

Στο 22' ο Διαμαντόπουλο, στο 61' ο Κάσσος και στο 82' ο Στεργίδης τα γκολ του Απόλλωνα, στο 73' από τον Πατίτο με τρομερό σουτ αυτό της ΑΕΚ.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν νωθρή για 30 λεπτά, με αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Επίσης από την Ενωσε έλειπε η κάθετη πάσα, αλλά και η ατομική ενέργεια εκεί έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ακόμη ο Ούγκο Αλμέιδα έδειχνε αρκετά βαρύς, χωρίς κίνηση και στατικός.

Ετσι ο Απόλλωνας που απείλησε 2-3 φορές εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των κίτρινων, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22'. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ντάσιος έκανε κεφαλιά πάσα στον Διαμαντόπουλο ο οποίος σκόραρε επίσης με κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ανέβασε την απόδοσή της. Και αυτό έγινε διότι βελτιώθηκε αισθητά η απόδοση του Μάνταλου. Οι παίκτες της Ενωσης άρχισαν να πιέζουν ψηλά στην άμυνα, γεγονός που δημιούργησε δυσκολίες στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μάνταλος ήταν πλέον ο «κινητήριος μοχλός» των γηπεδούχων.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν δύο δοκάρια, στο 31' με τον Μάνταλο και στο 41' με τον Πλατέλλα, με το ημίχρονο να λήγει προβάδισμα υπέρ του Απόλλωνα (0-1).

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι δύο τερμάτων στο 61' όταν και εκμεταλλευόμενοι νέο αμυντικό λάθος της ΑΕΚ (σ.σ. Κολοβέτσιος), έκαναν το 0-2 με πλασέ του Κάσσου.

Οι αλλαγές του Κετσπάγια σε εκείνο το σημείο «φρέσκαραν» την ΑΕΚ που δείχνοντας μεγαλύτερη διάθεση στο τελευταίο ημίωρο του ματς, κατάφερε να μειώσει με έναν «κεραυνό» του Πατίτο έξω από την περιοχή στο 73' (1-2).

Η ομάδα του Γεωριανού τεχνικού άρχισε να πιέζει, όμως ένα ακόμη λάθος στην άμυνα, αυτή τη φορά από τον Μανωλά, έδωσε την ευκαιρία στον Μανωλά να κάνει το 1-3, με ωραίο πλασέ. Σκορ το οποίο έμεινε ως το φινάλε του ματς, με τον Απόλλωνα να παίρνει σπουδαία νίκη γοήτρου μέσα στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπάρκας (69΄ Βούρας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (71΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος (54΄ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (71΄ Μανωλάς), Μπακασέτας (64΄ Αραβίδης), Μάνταλος, Πλατέλλας (54΄ Πατίτο), Αλμέιδα (64΄ Πέκχαρτ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης (68΄ Γεωργακόπουλος), Ντάσιος, Κύργιας (88΄ Αλιατίδης), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (68΄ Αλμπάνης), Πουρτουλίδης (689΄ Ρουμπουλάκου), Κονέ (68΄ Τρίγκας), Κασσός, Ρομάνο (68΄ Τσιάρας), Σιατραβάνης (88΄ Γκούφας), Διαμαντόπουλος (59΄ Στεργίδης)