noodles volos banner

Γκέλα της ΑΕΚ και τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη επικεφαλής της Super League μετά από τρεις αγώνες. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκυρία, κατά την οποία έμειναν χωρίς γκολ την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ έχασε μία ευκαιρία που της παρουσιάζεται μια φορά κάθε εννέα χρόνια, αφού τόσο διάστημα έχει μεσολαβήσει (Ιανουάριος 2008) από τότε που ο «Δικέφαλος» ήταν μόνος για τελευταία φορά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς τώρα ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Μια ευκαιρία που χάθηκε κι έτσι η Ενωση θα πάει την επόμενη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίς ουσιαστικό (1β.) βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ, που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο ανυπομονούσε για την 3η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, που θα έφερνε την ομάδα μόνη στην κορυφή -για πρώτη φορά μετά τις 27 Γενάρη 2008- και θα την έφερνε σε θέση οδηγού, εν όψει και του επικείμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στον Πειραιά, την Κυριακή (2/10, 20:30).

Οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, όμως τα όσα είχε σχεδιάσει ο Κετσπάγια, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο, δεν βγήκαν.

Με τον κακό Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπακασέτα από πίσω τους και τους Ροντρίγκεζ (αριστερά) και Βάργκας (δεξιά) η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη κι έχασε το πρώτο μισό του αγώνα, με τις απουσίες των Μάνταλου και Αλμέιδα να είναι εμφανείς.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής με τους Λεοζίνιο και Λάμπρου προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, σε ένα «φτωχό» πρώτο ημίχρονο, που σημαδεύτηκε με ένα διαιτητικό λάθος. Στο 38' ο Ανέστης προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του πιάνοντας την μπάλα με τα χέρια μετά από γύρισμα του Ντίντακ, αλλά το έμμεσο δεν δόθηκε ποτέ από τον Δελφάκη.

Ο Κετστπάγια βλέποντας την γκέλα να έρχεται, με την έναρξη του β' ημιχρόνου έριξε στον αγώνα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Βάργκας και τον Πλατέλλα αντί του Πέκχαρτ.

Ο Μπακασέτας μετατοπίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Πλατέλλας πήγε στα δεξιά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος, στο ντεμπούτο του, είχε ελεύθερο ρόλο. Με τον ενθουσιασμό του να δείξει πράγματα, η ΑΕΚ έγινε πιο κινητική, και απειλητική.

Στο 56' ο Χουάντερσον μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Γιόχανσον, στο 59' ο Ροντρίγκεζ επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο, αλλά δεν βρήκε στόχο για λίγο, ενώ στο 67' ο Χριστοδουλόπουλος άφησε την μπάλα, που έφθασε στον Ντίντακ, αλλά ο αριστερός μπακ της Ενωσης δεν έκανε ούτε σουτ, ούτε σέντρα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής με την είσοδο του Ζιάμπαρη, αντί του Λάμπρου στο 60' οχυρώθηκε, προσέχοντας τα μετόπισθεν, αλλά και φθάνοντας κοντά στο γκολ στο 74', όταν ο Λεοζίνιο έπιασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Με την είσοδο του Αραβίδη, αντί του Σιμόες στο 72', η ΑΕΚ άλλαξε σχηματισμό σε 4-3-3, αλλά η μεγάλη ευκαιρία δεν ήρθε.

Στο 90+5' ο Χριστοδουλόπουλος, που όσο περνούσαν τα λεπτά, έχανε από την αρχική του ώθηση, ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα από τον Κυριακίδη, αλλά δεν είχε δίκιο.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (72' Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες, Μπακασέτας, Πέκχαρτ (46' Πλατέλλας).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο (54' Πασάς), Λάμπρου (60' Ζιάμπαρης), Λεοζίνιο, Περόνε (83' Λουκίνας).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 3 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 7

2. ΑΕΚ 7

3. Πλατανιάς 7

4. Ολυμπιακός 6

5. Πανιώνιος 6

6. ΠΑΟΚ 4

7. Παναιτωλικός 4

9. ΑΕΛ 4

. ΠΑΣ Γιάννινα 4

10. Λεβαδειακός 3

11. Κέρκυρα 3

12. Βέροια 3

13. Ατρόμητος 3

14. Ηρακλής 2

15. Ξάνθη 1

16. Αστέρας Τρίπολης 0

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.

 

 

Last modified onMonday, 26 September 2016 23:26