noodles volos banner

Άνοιξαν κεφάλια στην πρώτη νίκη του Ηρακλή

Ο Γηραιός των φοβερών διοικητικών προβλημάτων βρήκε κουράγιο να «γυρίσει» το ματς με τον ΠΑΣ στο «Καυτανζόγλειο» (2-1) και να δείξει πως μπορεί να σώσει την χρονιά. 

Τέλειο ξεκίνημα για την ομάδα του Πετράκη που προηγήθηκε με τον Κοζορώνη στο 7’ με 0-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι διεκόπη. Συγκεκριμένα, πανικός επικράτησε, μόλις σκόραρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια στη θύρα των επισήμων ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς του Ηρακλή και τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Μυριούνης, που είχε ταξιδέψει από τα Ιωάννινα στη Θεσσαλονίκη στάθηκε άτυχος, καθώς χτυπήθηκε στο κεφάλι από μια από τις πολλές πέτρες που πέταξαν οι οπαδοί του Ηρακλή. Εν τέλει, οδηγήθηκε εντός αγωνιστικού χώρου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του έγιναν ράμματα και του τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ στο κεφάλι.

Η αναμέτρηση Ηρακλή-ΠΑΣ Γιάννινα διακόπηκε επτά λεπτά, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο επιχείρησαν να μπουν μέσα, σε σημείο που βρίσκονται οπαδοί του Ηρακλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ σημειώθηκαν και μάχες σώμα με σώμα. Την ίδια στιγμή ο Καραντώνης ζήτησε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα και έδωσε το ΟΚ την επανέναρξη του παιχνιδιού μερικά λεπτά μετά. 

Κατά μία άλλη εκδοχή, όλα ξεκίνησαν, όταν οπαδοί των γηπεδούχων προσπάθησαν να μπουν στις κερκίδες του Καυτανζογλείου και απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που από νωρίς είχαν πάρει θέση εκτός και εντός σταδίου και μάλιστα διακριτικές δυνάμεις της αστυνομίας που υπήρχαν από νωρίς και επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Ομάδα οπαδών του Ηρακλή πέταξαν κροτίδες στους συγκεντρωμένους αστυνομικούς και αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να περάσουν στην κερκίδα των επισήμων και στη συνέχεια να διασκορπιστούν σε άλλες κερκίδες του γηπέδου. Μάλιστα κάποιοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για επτά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε παρθεί απόφαση από τη διοίκηση του Ηρακλή να γίνει το ματς χωρίς θεατές, αλλά σήμερα λίγες ώρες πριν την έναρξή του στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα η αστυνομία  αποφάσισε το αντίθετο.

Αμέσως μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Περόνε (14’) έκανε το 1-1.  Το ματς ήταν ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, γυρνώντας το παιχνίδι με γκολ του Αγγελόπουλου στο 89ο λεπτό. 

Σε κακή μέρα γενικότερα η ομάδα των Ιωαννίνων, που όμως θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα στην... εκπνοή αν ο Μιχαήλ δεν σημάδευε το δοκάρι.  Να σημειωθεί ότι δε δόθηκε πέναλτι στον Ηρακλή για χέρι του Τζημόπουλου στο 81’. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πασάς (70' Λεοζίνιο), Μοντέιρο, Κούρος (70' Αγγελόπουλος), Περόνε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας (62' Μπουκουβάλας), Μπέριος Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Γιάκος, Ζάιρο (71' Μαμπουλού), Κόντε (76' Ακόστα).

Last modified onTuesday, 06 December 2016 01:20