noodles volos banner

Την Τετάρτη η απόφαση για τη νομιμότητα της διοίκησης της ΕΠΟ

Συζητήθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή (τμήμα εκούσιας δικαιοδοσίας) του Ανδρέα Μαλάτου κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητούσε τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης για τη διενέργεια εκλογών με βάση τα προβλεπόμενα στον αθλητικό νόμο.

Η πλευρά του Μαλάτου υποστήριξε ότι η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ που έχει διοριστεί από τη FIFA δεν είναι νόμιμη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να διορίσει προσωρινή διοίκηση, η οποία θα διενεργήσει εκλογές.

Η πλευρά της ΕΠΟ τόνισε ότι η διοίκηση είναι νόμιμη και βάσει του αθλητικού νόμου (επικαλέστηκε την πρόσφατη τροπολογία Κοντονή) αλλά και επειδή διορίστηκε από τη FIFA, που είναι η παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή και στην οποία υπάγεται η ΕΠΟ.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκανε το σωματείο Ηράκλειο Αττικής, το οποίο τόνισε ότι ο Μαλάτος δεν είναι μέλος του, διότι έχει διαγραφεί, πριν καταθέσει την προσφυγή και επομένως στερείται έννομου συμφέροντος.

Η πλευρά Μαλάτου αντέκρουσε τον ισχυρισμό παρουσιάζοντας email που απεστάλη τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο του συλλόγου, το οποίο επιβεβαιώνει ότι είναι μέλος του. Στο τέλος της διαδικασίας η πλευρά της ΕΠΟ ζήτησε να μην εκδοθεί προσωρινή διαταγή σε βάρος της, μέχρι να συζητηθεί η κύρια αγωγή στις 9 Ιανουαρίου.

Η πλευρά του Μαλάτου δέχθηκε την πρόταση με την προϋπόθεση η ΕΠΟ μέχρι τις 9 Ιανουαρίου να διοργανώνει απρόσκοπτα τα πρωταθλήματα και όλες τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, αλλά η διοίκησή της να μην μπορεί να πάρει καμία απόφαση που να δεσμεύει την ομοσπονδία νομικά και οικονομικά.

Η απόφαση θα βγει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Μετά το πέρας της διαδικασίας υπήρξε μικρή ένταση ανάμεσα στον Ανδρέα Μαλάτο και εκπροσώπους του Ηρακλείου, η οποία πυροδοτήθηκε και από το γεγονός πως η ΕΠΟ, παρότι το Ηράκλειο δεν αναγνωρίζει ως μέλος του τον Μαλάτο και έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της, δεν όρισε τον αγώνα του Ηρακλείου την περασμένη Κυριακή και έχει διαμηνύσει ότι δε θα ορίσει αγώνες του μέχρι την έκδοση της απόφασης.

πηγή: soccerplus

Last modified onWednesday, 07 December 2016 03:10