noodles volos banner

Σήμερα με ΑΠΟΕΛ με κίνητρο την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (8μ.μ.) στο ΓΣΠ της Λευκωσίας να επιβεβαιώσει τον τίτλο που είχε στον όμιλό του από την πρώτη μέρα της κλήρωσης. Αυτόν του φαβορί.

Μπορεί, βέβαια τα πράγματα να εξελίχθηκαν πιο δύσκολα, απ' ό,τι τα περίμεναν οι "ερυθρόλευκοι", έχουν όμως το βράδυ τη δυνατότητα και τη ρεβάνς να πάρουν από τον ΑΠΟΕΛ για την ήττα τους στο Καραϊσκάκη, αλλά και να τερματίσουν στην κορυφή, μπαίνοντας έτσι στο πρώτο γκρουπ στην προσεχή κλήρωση. Αυτό που θα αποτελείται από τις πρώτες 12 ομάδες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πάουλο Μπέντο μιλώντας χθες στους Κύπριους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κύπρο με στόχο τη νίκη και την πρώτη θέση, πρόσθεσε όμως ότι και η 2η μόνο αποτυχία δεν είναι, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να υπενθυμίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της “ερυθρόλευκης” θητείας του και το γεγονός ότι η ομάδα του, έχοντας δεχτεί το χαστούκι του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφάλισε με την ψυχή στο στόμα τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός, που στην πρώτη θέση τον στέλνει μόνο ένα αποτέλεσμα, έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλό του, που παίζει εκτός από τους τρεις βαθμούς και για την ισοπαλία.

Ο Πορτογάλος δε θέλησε να αποκαλύψει τα αγωνιστικά του πλάνα, αλλά και την ενδεκάδα, αλλά με βάση τα όσα έδειξε τις τελευταίες μέρες, ο Λεάλι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Φιγκέιρας δεξί μπακ, ο Ντε Λα Μπέγια αριστερό και οι Βιάνα και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ.

Για το κέντρο ο Καμπιάσο έχει πλέον το προβάδισμα έναντι των Ρομαό και Μπουχαλάκη για τον παρτενέρ του Μάρτινς. Δεκάρι ο Φορτούνης, πλάγιοι επιθετικοί οι Σεμπά και Ελιουνούσι και φορ ο Ιντέγε.

Βέβαια για τη νίκη δεν θα παίξει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διανύει ιδανική εβδομάδα. Ξεκίνησε με τη μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Ομόνοιας στο ίδιο γήπεδο και ολοκληρώνεται με την πρόκρισή του στους "32" του Γιουρόπα. Πόσο, δε, αν η πρόκριση αυτή συνδυαστεί με την κατάκτηση της κορυφής του ομίλου και την παρουσία του στους ισχυρούς της κλήρωσης.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν ξεκαθάρισε ότι και ο ΑΠΟΕΛ για τη νίκη θα παίξει καιόχι για την ισοπαλία, γιατί έτσι ριψοκινδυνεύει πολλά, ενώ πρόσθεσε ότι οδηγός για την ομάδα του θα είναι το διπλό στο Καραϊσκάκη.

Ο Δανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Βάτερμαν, Μιλάνοβ, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Μερκή, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτη, Μπερτόλιο και Σωτηρίου. Θέση διεκδικεί ο Ντε Καμάργκο. Απών είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Αστίθ και φυσικά ο Λάγο.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού το βράδυ θα βρίσκονται πάνω από 1.500 οπαδοί (υπήρξε και ανάλογη υποδοχή με συνθήματα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας), ενώ ήδη υπάρχει sold out από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Πάντως το γήπεδο δε θα είναι γεμάτο, καθώς η κυπριακή ομάδα είναι τιμωρημένη από την UEFA και έτσι το ένα πέταλο του "ΓΣΠ" θα παραμείνει κλειστό.

Θυμίζουμε ότι στον δεύτερο όμιλο 9 βαθμούς έχει ο ΑΠΟΕΛ, 8 ο Ολυμπιακός, και 5 οι Γιουνγκ Μπόις με την Αστάνα. 

Last modified onThursday, 08 December 2016 11:33