noodles volos banner

Έριξε ... Άγκυρα στους 16 ο Ολυμπιακός

Στην κλήρωση της Παρασκευής (24/2 14:00) στη φάση των «16» του Europa League θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός καθώς απέδρασε με τη νίκη 3-0 από την Άγκυρα αποκλείοντας την Οσμάνλισπορ (πρώτο ματς 0-0) από την φάση των «32» της διοργάνωσης. Τα τέρματα του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Ανσαριφάρντ (47’, 86′) και Ελιονούσι (70’). 

Μόλις στο 3ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με τον Ντα Κόστα που σούταρε ψηλά άουτ και η ευκαιρία χάθηκε. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη συνέχεια και στο 12’ απάντησαν στις ευκαιρίες με το πλασέ άουτ του Γουεμπό. Στο 41’ η Τούρκοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Εντιαγέ να σουτάρει, τον Μποτία να κάνει προβολή και τον Γουεμπό νέο σουτ άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (43’) ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Φιγκέιρας αλλά ο Τσουρουκσού έδιωξε πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Πορτογάλου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» έβαλα τις βάσεις για την πρόκριση καθώς στο 47’ ο Ανσαριφάρντ ξεχάστηκε από την αμυντικούς των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Καρτσεμάρσκας με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στο σουτ του Ελιονούσι στο 52’ ενώ στο 54’ ο Λεάλι εμ δυσκολία απέκρουσε το σουτ του Ρεγκατέν. Στο 67’ ο Σεμπά βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς, όμως στο 70’ οι «ερυθρόλευκοι» εδραίωσαν την πρόκριση τους με την κεφαλιά του Ελιονούσι που βρήκε στόχο (0-2). Στο 79’ κίπερ της Οσμάνλισπορ στέρησε το γκολ από τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός φορ του Ολυμπιακού με κοντινή κεφαλιά στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού.

Κίτρινες: Μάιερ, Μπιφουμά

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Οσμάνλισπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγέ, Πίντο (66′ Μπαγίρ), Ρεγκατέν (75′ Ντελάρζ), Προχάτσκα, Τσαγκιράν (74′ Γκουβέν), Μπιφουμά, Τσουρουκσού, Μάιερ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μάρτινς (65′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81′ Μανθάτης), Φορτούνης (85′ Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.