noodles volos banner

Οριστικά χωρίς Μαρινάκη και ... προστατευόμενο μάρτυρα το Koriopolis

Στην απόφαση να μην προχωρήσει στην κλήση του Βαγγέλη Μαρινάκη ως μάρτυρα στη δίκη του σκανδάλου των στημένων αγώνων, κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κι αυτό, λόγω του ότι ο Αχιλλέας Μπέος που είχε αιτηθεί την κλήση του, δεν επιμένει σε αυτή, καθώς επίσης και επειδή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμπλέκεται σε άλλη υπόθεση («εγκληματική οργάνωση») που έχει συνάφεια με το Koriopolis. Το δικαστήριο δε, έκρινε προφανώς ότι η κατάθεση Μαρινάκη δε θα εισέφερε κάτι στην υπόθεση…

Επιστολή με την οποία ζητεί να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει, απέστειλε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Κανελλόπουλος. Στην επιστολή του, αναφέρει πως ισχύουν όσα είχε αναφέρει με το απολογητικό του υπόμνημα (όταν ήταν κατηγορούμενος, αφού μετά απαλλάχθηκε με βούλευμα), ενώ σημειώνει πως «δεν παρείχα καμία συνδρομή σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης και δε γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση και τους κατηγορούμενους».

Όπως προέκυψε στο δικαστήριο κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/3), ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Περικλής Παπαδόπουλος», επίσης δεν επιθυμεί να βρεθεί σε ειδικό χώρο, για να καταθέσει και μάλιστα ζητεί από την Ασφάλεια να διακοπούν τα μέτρα προστασίας του. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι η Ασφάλεια έχει ήδη διακόψει την προστασία του.

Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση (Δευτέρα 3/4) θα προσπαθήσει να φέρει για κατάθεση τον πρώην παράγοντα της διαιτησίας, Σωτήρη Βοργιά, του οποίου η αρχική κατάθεση αναγνώστηκε σήμερα στο δικαστήριο. Σε αυτήν υποστηρίζει ότι ο Αχιλλέας Μπέος με τους ποδοσφαιριστές Σάχα, Σκόκο και Μπλάνκο έστησαν το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4. Όταν όμως είχε ερωτηθεί από τον ανακριτή από πού το γνωρίζει, είπε πως το άκουσε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ.

Σήμερα Δευτέρα 27/3, εξάλλου, αναγνώστηκαν οι καταθέσεις των Πέτρου Θεοδωρίδη και Κώστα Τσολακάκη που έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς και των Στέλιου Γιαννακόπουλου (ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ τότε), Δημήτρη Κωνσταντινίδη (δημοσιογράφος) και Δημήτρη Σαραϊδάρη (παλαίμαχος βοηθός διαιτητής).

πηγή: sdna.gr