noodles volos banner

Νίκησε ο Παναθηναϊκός, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ

 Ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός των «χιλίων» προβλημάτων, είναι «ζωντανός». Κατάφερε στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής στα play offs της Super League να νικήσει την ΑΕΚ με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σεμπάσταιν Λέτο. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «πράσινοι» διατηρούν μαθηματικές ελπίδες να αποφύγουν την τελευταία θέση που σημαίνει έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν στα μέσα Ιουνίου και ταυτόχρονα «σκότωσαν» την αντίπαλο τους. Η κάκιστη ΑΕΚ, ουσιαστικά, αποχαιρέτησε τις βλέψεις που είχε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία και την έξοδο της στο Champions League. Οι φιλοξενούμενοι, σε μια ακόμα αναμέτρηση, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, με εξαίρεση τον Όγκνιεν Βράνιες. Όμως «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη». Με το αποτέλεσμα στο «Απ. Νικολαϊδης» νικητής είναι ο Παναθηναϊκός αλλά πραγματικά κερδισμένος είναι ο ΠΑΟΚ, που έχει «σφιχταγκαλιάσει» το σεντόνι.

Μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, η ειδική βαθμολογία έχει ως εξής: ΠΑΟΚ 8, ΑΕΚ 6, Παναθηναϊκός 5, Πανιώνιος 4. Την Κυριακή (28/5) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο και η ΑΕκ τον ΠΑΟΚ.

Όπως αναμενόταν, στο «Απ. Νικολαΐδης» - παρά την έκκληση του Μαρίνου Ουζουνίδη και την παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ - στις εξέδρες βρέθηκαν ελάχιστοι θεατές.

Το μοναδικό γκολ μπήκε στο 61’. Ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον Γκάλο και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βραζιλιάνου. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λέτο στη δεξιά γωνία του Ανέστη και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0.

Η επόμενη αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις... Στο 90'+5' ο Αραούχο βγήκε μόνος του λίγο δεξιά από τη γωνία της μικρής περιοχής. Αντί όμως να σουτάρει, γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι. Και η ΑΕΚ έχασε τηνμοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στην επανάληψη... Στο επόμενο λεπτό ο Βράνιες πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη κάρτα. Είχε συμπληρώσει 7 και ήθελε να αποβληθεί, ώστε να χάσει μόνο το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και να παίξει με τον Πανιώνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79' Ρέις), Χατζηγιοβάνης, Κλωναρίδης (65' Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (70' Μολίνς)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς (64'  Αλμέιδα), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (75' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (71' Πατίτο Ροντρίγκες), Αραούχο

Διπλό με σύμμαχο την τύχη ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Πανιώνιο των πολλών ελλείψεων, αλλά κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη και να κάνει σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι-οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Για να φτάσει πάντως στο τρίποντο ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την τύχη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε ο Ρισβάνης στο 14’ με προβολή στην προσπάθεια να διώξει σε σέντρα του Πρίγιοβιτς, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κάμπος στην αρχή της φάσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (55' λ.τρ. Σταυρόπουλος), Γκοϊοτά, Σαββίδης (80' λ.τρ. Βουκελάτος), Μπεν, Ταπόκο, Κόρμπος, Καθάριος, Μασούρας (55' Μασούρας)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς) : Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Πούγγουρας (46' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67' Πέλκας), Ενρίκε (86' Κιτσίου), Πρίγιοβιτς.