noodles volos banner

Περέιρα: «Έρχονται σημαντικές αλλαγές στη διαιτησία»

Σημαντικές αλλαγές στην ελληνική διαιτησία προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής απέστειλε επιστολή προς όλες τις Ενώσεις, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που θα παρθούν, ενώ όπως έγινε γνωστό μία από αυτές θα είναι η αξιολόγηση των διαιτητών.

Η επιστολή του παλαίμαχου διεθνούς ρέφερι αναφέρει: «Πρέπει όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην ανάπλαση της διαιτησίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η επιτυχία του ποδοσφαίρου για την κοινωνία, ένα μέσον ενστάλαξης συλλογικής ευτυχίας και εθνικής υπερηφάνειας.

Αυτή είναι η αντίληψη που πρέπει να μας ωθήσει μπροστά, ώστε να συνεισφέρουμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και τα νέα παιδιά να κάνουν το ποδόσφαιρο μια χαρούμενη γιορτή.

Δεν είμαι ούτε Μεσσίας ούτε εθνοσωτήρας, αλλά πιστεύω ότι η εθνική και η διεθνής μου εμπειρία μπορούν να μας βοηθήσουν, ώστε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα σταθερότητας που είναι απολύτως απαραίτητη στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Υστερα από εξονυχιστική ανάλυση, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα που θεωρούμε σημαντικά και επωφελή για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Θέματα, όπως η εισροή και η διατήρηση νέων διαιτητών, προγράμματα εκπαίδευσης και εξέλιξης των υποσχόμενων διαιτητών και η αξιολόγηση των διαιτητών και η -κατά συνέπεια- άνοδος και υποβιβασμός τους, θα είναι επίσης ένα σημαντικό καθήκον για εμάς, καθώς και μερικές τροποποιήσεις στην οργάνωση της διαιτησίας.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ και η ΚΕΔ θα πάρουμε αποφάσεις με έναν εντελώς ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο». 

Last modified onFriday, 06 October 2017 01:23