noodles volos banner

Η τελική κατάταξη του Ράλι Αλμυρός 2017

Δελτίο Τύπου για τα τελικά αποτελέσματα του Ράλι Αλμυρός 2017 και τις γενικότερες εντυπώσεις του αγώνα εξέδωσε ο ΟΜΑΘ. Αναλυτικά:

«Ένα ακόμη Rally Αλμυρός, αυτό του 2017, ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε θεατές και αθλητές. Αν και ο φετινός αγώνας φιλοξένησε πληρώματα και από τα τρία περιφερειακά κύπελλα (Βορείου, Νοτίου και Κρήτης), η όμορφη εκδήλωση της Παρασκευής στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων βοήθησε να "σπάσει ο πάγος" ανάμεσα στους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους έβλεπαν ο ένας τον άλλο για πρώτη φορά, και να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα που διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά την καθυστέρηση μία ώρας περίπου λόγω ατυχήματος στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής των Αγίων Θεοδώρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς δεν έλειψε από τον αγώνα, αφού και τα 33 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή εμφανίστηκαν, για να περάσουν τεχνικό και διοικητικό έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Μπορεί η βροχή να έκανε την εμφάνιση της λίγο πριν την έναρξη της πανηγυρικής εκκίνησης του αγώνα στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, αλλά δεν πτόησε ούτε τους αθλητές ούτε τους επίσημους που παρευρίσκονταν στον χώρο και σίγουρα ούτε τους πολυάριθμους θεατές.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης η πρόταση γάμου του Γρηγόρη Κορίνθιου προς την Αλεξία Τσιτσιγιάννη που, για να γίνει, χρειάστηκε να μπει ανάποδα ο πρώτος στην πλατεία, φράζοντας τον δρόμο στη δεύτερη, με την ερώτηση να έχει θετική απάντηση, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης ήταν οι αδιαφιλονίκητοι νικητές του Rally Αλμυρός 2017 κερδίζοντας και την Power Stage του αγώνα. Το πλήρωμα του Honda έκανε χρόνο 6:44.70 στην ειδική των Αγίων Θεοδώρων, όντας και οι μοναδικοί που κατέβηκαν κάτω από τα 7 λεπτά στη συγκεκριμένη ειδική.

Δεύτερη θέση για τους Ανδρέα Μαργαρώνη-Μιχάλη Αφαλωνιάτη με Citroen Saxo. Οι περσινοί νικητές της C5 όχι απλώς συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο και φέτος, αλλά κέρδισαν και τις Νηές 1, παίρνοντας έτσι την υψηλότερη θέση στη μέχρι τώρα πολλά υποσχόμενη καριέρα τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τρίτη θέση γενικής και πρώτη στην C2 για τους Ποσειδώνα Γορίτσα-Αποστόλη Σπύρου με Mitsubishi Lancer Evo X, που “έπαιζαν” δυνατά για τη δεύτερη θέση, αλλά το τρίτο πέρασμα από την ειδική στις Νηές τους τη στέρησε.

Ακολούθησαν Γεροδήμος-Γρηγορίου, που δείχνουν να εξοικειώνονται με το Astra, και Μπενούκας-Μουρκάκης με Peugeot 106, σε μία επίδοση-φωτιά που όχι μόνο τους έδωσε τη νίκη στην C6 αλλά και την τρίτη θέση στην F2 και την πέμπτη θέση γενικής!

Έκτη θέση για τους Περάκη-Κουρουγκιαούρη, που πλήρωσαν τα προβλήματα με το 206 τους στην πρώτη ειδική, αλλά ανέκαμψαν εντυπωσιακά, ακολουθούμενοι από τους Βάτσο-Θεοφανίδη, που είχαν τη στιγμή τους, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τους ίδιους ή το Clio R3 τους.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κορνελάκης-Ορφανός με Peugeot 106 και Πολυχρονόπουλος-Χριστογιαννούλας με Citroen Saxo, παίρνονας έτσι θέση και στο βάθρο της C6, ενώ στην δέκατη θέση και δεύτερη της C5 με Citroen Saxo τερμάτισαν οι Θανάσης Τσιτσιγιάννης και Αλεξανδρα Τσιτσιγιάννη.

Τη δεύτερη δεκάδα ξεκίνησαν οι Παναγιωτόπουλος-Μιχελάκης με Subaru Impreza, ακολουθούμενοι από το μακράν πιο θεαματικό πλήρωμα Μυλωνά-Καλοπήτα με Toyota Corolla.

Μάχη που κρίθηκε στα σημεία είχαμε για τη δέκατη τρίτη θέση ανάμεσα σε δύο πληρώματα από τη Θεσσαλονίκη, τους Λάκη-Τριανταφυλλίδη με Seat Ibiza και Θεοφανίδη-Μαύρο με Citroen Saxo, με τους πρώτους να κερδίζουν τελικά και τους δεύτερους να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου της C5.

Μανούσκος Ηλίας και Μανούσκος Νίκος δείχνουν να συνηθίζουν το Yaris, τερματίζοντας ως οι ταχύτεροι της Α5 στην 15η θέση γενικής.

Ακολούθησαν τα δύο τοπικά πληρώματα των Αναστασίου-Ζαβλανού με Peugeot 106 S16, με τον οδηγό να επιστρέφει μετά από καιρό στους αγώνες, και των Περγάμαλη-Τράικου με Ford Sierra, που χρειάστηκε να δώσουν μάχη, για να κρατηθούν μπροστά από τους Διαμαντή-Μασιάλα με Toyota Corolla AE86.

Δύο Peugeot συμπλήρωσαν τη δεύτερη δεκάδα, το 106 1,3 των Λεσιώτη-Κορίνθιου και το 206 RC των Μπακιρτζόπουλου-Θωμόπουλου. Αμφότεροι εκμεταλλεύθηκαν το κακό πέρασμα των Μουρίκη-Τσίβου με Honda Civic στο ντεμπούτο του Ιάπωνα στην Ελλάδα.

Οι Βολιώτες Μαγγιδάς Ιωάννης-Μαγγιδάς Γιώργος με Peugeot 106 κατέλαβαν την επόμενη θέση μπροστά από τους Κώστα Ανδριτσάκη-Χρήστο Ανδριτσάκη με Seat Ibiza και Παρασκευά-Γκιλομανάκη με Suzuki Swift.

Πατατούκος-Χαλαστάρας με Suzuki Ignis και Αναστασοβίτης-Ρεντζούλης με Opel Astra ολοκλήρωσαν την κατάταξη του αγώνα.

Στους άτυχους συγκαταλέγονται οι Μπαξεβανάκης-Μπέμπης με Honda Civic, Πέτρος Νταής-Πάνος Νταής και Ντιντής-Κορκόβελος αμφότεροι με VW Golf, Μιχαήλ-Μπαλωτής με Peugeot 106 και Δαμασιώτης-Χατζηαγγελάκης με Toyota Yaris , που τέθηκαν νοκ-άουτ όλοι τους από μηχανική βλάβη, ενώ στους τυχερούς οι Δήμου-Αποστολάκης με VW Polo και Ζάχαρης-Ζήκας με Peugeot 106 KC με τα ατυχήματα τους να περιορίζονται μόνο σε υλικές ζημιές.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί όλα τα πληρώματα για την στήριξη τους, εύχεται καλή συνέχεια στην αγωνιστική τους χρονιά και ανανεώνει το ραντεβού για το 2018».