noodles volos banner

Με τα βιβλία στην… άμμο οι Μαναβή-Παρισάκη

Μια απαιτητική χρονιά, γεμάτη προπονήσεις και μετάλλια beach volley, αλλά και πολύ διάβασμα, μιας και φέτος ήταν η χρονιά των Πανελληνίων εξετάσεων και για τις δύο, διένυσαν οι Δήμητρα Μαναβή και Ιωάννα Παρισάκη!

Οι νεαρές αθλήτριες ήταν κυριολεκτικά συνεχώς με ένα βιβλίο στο ένα χέρι και μια μπάλα του βόλεϊ στο άλλο, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και τα κατάφεραν! Πριν από λίγο καιρό κατέκτησαν το Βαλκανικό πρωτάθλημα U20 που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία. Συμμετείχαν σε όλα τα τουρνουά Masters στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου στα τελικά της Βεγορίτιδας κατέκτησαν την 4η θέση. Ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν στο Βαλκανικό τουρνουά –το οποίο συνεχίζεται στην Καρδία της Θεσσαλονίκης- κατακτώντας την 9η θέση. Tην προσεχή, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, το δίδυμο από τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη αναχωρεί για την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley U20, όπου θα αγωνιστούν και οι Σακκάς/Κανέλος.
Οι Μαναβή-Παρισάκη μίλησαν στο volleyball.gr σχετικά με την φετινή πορεία της ομάδας τους στις φετινές διοργανώσεις, εγχώριες αλλά και ξένες. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες να βρεθούμε πολλές φορά για να προπονηθούμε τον χειμώνα. Δε ξεκινήσαμε καλά, δεν είχαμε ρυθμό μέχρι να βρεθούμε και μεταξύ μας, όμως είχαμε ως στόχο να μπούμε στην 4άδα στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley και τα καταφέραμε» ανέφερε αρχικά η Δήμητρα με την Ιωάννα να συμπληρώνει: «Προσπαθήσαμε πολύ και ο στόχος επετεύχθη»!
«Στο Βαλκανικό κάτω των 20, που έγινε στην Ρουμανία, θέλαμε πολύ μετάλλιο και η πρωτιά ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο για εμάς», εξήγησε η Ιωάννα. Ενώ η Δήμητρα πρόσθεσε: «Πέρσι που είχαμε πάει στο Πανευρωπαϊκό τερματίσαμε στην 17η θέση, όμως φέτος θέλουμε να κάνουμε καλύτερη πορεία, να μπούμε στην 10άδα, με την 1η θέση να είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας».
Προπονούνται μαζί τρία χρόνια, με την βελτίωση να είναι κατακόρυφη, ενώ αναφερόμενες για το μέχρι που ονειρεύονται ότι μπορούν να φτάσουν, οι Ιωάννα Παρισάκη και Δήμητρα Μαναβή τόνισαν με μια φωνή: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα»!
Αθλητές πρότυπα για τη νεαρή ομάδα, είναι το δίδυμο Καραντάσιου/Αρβανίτη, ενώ τους αρέσει να παρακολουθούν αγώνες με την έμπειρη Αμερικανίδα αθλήτρια του beach volley, Kerri Walsh, η οποία με συμπαίκτρια την Misty May-Treanor έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο και του Λονδίνου!

Πηγή: volleyball.gr