noodles volos banner

Χάλκινο μετάλλιο σε διεθνές Grand Prix για τον Μπρέτα

Σημαντική διάκριση για την Ελληνική ποδηλασία σημείωσε ο Σωτήρης Μπρέτας του Α.Σ. Βολου Άκρατος ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στα 200 μέτρα ταχύτητας στο Διεθνές Grand Prix που διεξήχθη στο ποδηλατοδρόμιο του Prostejov της Τσεχίας. Ο αγώνας ήταν της υψηλότερης κατηγορίας C1 class μιας και ήταν πρόκριση για την προσεχή Ολυμπιάδα του Ρίο 2016 και με το χάλκινο μετάλλιο που κατέλαβε μαζί  με το ασημένιο μετάλλιο στην Φιορεζουολα της Ιταλίας τον προηγούμενο μήνα αύξησε τις πιθανότητες για αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετείχαν 42 αθλητές απο 14 χώρες και μέσα σε αυτούς υπήρχαν αθλητές με διακρίσεις στην προηγούμενη ολυμπιάδα.
Ο προπονητής της ομάδας Δημήτριος Χίος δήλωσε: «Κάναμε εφικτό να συμμετάσχουμε και να πρωταγωνιστήσουμε με τον Σωτήρη Μπρέτα και στους δυο αγώνες κατηγορία c1 class μέσα σε ένα περίπου μήνα. Κρατάμε στο τσεπάκι μας τη δεύτερη θέση στην Ιταλία και την τρίτη θέση τώρα στην Τσεχία και συνεχίζουμε.
Μπροστά μας συναντάμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας που θα διεξαχθεί στην Αθηνα 5 εως 7 Σεμπτεμβριου. Δεν θα πω κάτι αλλο μου αρέσει να μιλάμε μέσα στο τερέν».