noodles volos banner

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Κενταύρου σε άνδρες και γυναίκες

  • Published in Handball

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ανδρική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς για την πρώτη της συμμετοχή στην Α2 εθνική κατηγορία, μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου στο 2ο όμιλο της Β Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην 4η εβδομάδα της προετοιμασίας της, η οποία περιλαμβάνει προπονήσεις τόσο στον στίβο όσο και στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου. Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει ο Γιάννης Τσιάπας, με βοηθό του τον Κρατήρα Διονύση (ο οποίος θα έχει και ρόλο παίκτη στην ομάδα). Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τα πρώτα φιλικά της ομάδας με ομάδες της Θεσσαλονίκης ή της Βέροιας.

Το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου και στον νότιο όμιλο συμμετέχουν οι: Κένταυρος Αγριάς, Έσπερος Καλλιθέας, Βριλήσσια, Γ.Σ. Χανίων, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Πανελλήνιος, Άρης Νικαίας, Γ.Σ. Κορωπίου. Ο όμιλος έχει μείνει με 9 ομάδες, μετά την μη δήλωση συμμετοχής της ομάδας του Πήγασου Αιγίου. Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν ο όμιλος θα συμπληρωθεί από την ομάδα της Α.Ε. Λήμνου (επιλαχούσα των αγώνων μπαράζ για άνοδο) ή θα μείνει με 9 ομάδες.

Το ρόστερ της ομάδας (η πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας) αποτελείται από τους: Καραπαναγιωτίδη Γιάννη, Μπουργάνη Κώστα, Καρατοσίδη Κυριάκο (τερματοφύλακες), Ασαρίδη Παναγιώτη, Ανδρέου Ορφέα, Αστέρη Θέμη, Ζωναρόπουλο Παναγιώτη, Καρανάσιο Κώστα, Κατσαρό Νίκο, Κεφαλά Αθανάσιο, Κουρίδη Αναστάσιο, Κρατήρα Διονύση, Λαγδό Χρήστο, Λοίζου Γιώργο, Μιμίκο Κώστα, Μπότσαρη Δημήτρη, Νούλη Δημήτρη, Παλάση Πάρη, Πινακά Γιώργο, Σκετόπουλο Νίκο, Τσαμαντουρίδη Κυριάκο.

Τα νέα άτομα της ομάδας είναι οι: Καρατοσίδης Κυριάκος, νεαρός τερματοφύλακας προέρχεται από την παιδική ομάδα του συλλόγου, Μπότσαρης Δημήτρης, Κύπριος περιφερειακός μεταγράφηκε από την ομάδα του ΣΠΕ Στροβόλου, με την οποία κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα την περσινή περίοδο, και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της Αγριάς.

Η ομάδα θα στερηθεί στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τις πολύτιμες υπηρεσίες του Ανδρέου Ορφέα, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και θα ενσωματωθεί στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο στόχος του Κενταύρου που αποτελεί την πρώτη ομάδα της Μαγνησίας που ιστορικά συμμετέχει σε πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας Χάντμπολ, είναι η παραμονή στην κατηγορία και η εδραίωση της σε αυτή τα επόμενα χρόνια. 

Στο μεταξύ στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας της βρίσκεται και η γυναικεία ομάδα, με προπονήσεις φυσικής κατάστασης στο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Μακρής Γιώργος με βοηθό του τον Πασχαλίδη Μάκη. Η ομάδα που συμμετέχει και φέτος στην Α2 εθνική κατηγορία, βρίσκεται σε αναμονή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, η οποία θα καθορίζει και τον όμιλο που θα συμμετέχει. Η ομάδα την περσινή χρονιά συμμετείχε στον 1ο όμιλο (με ομάδες από Αθήνα, Αγρίνιο και της Πελοποννήσου) καταλαμβάνοντας της 7η θέση στον όμιλο με 7 βαθμούς. Κατά τη φετινή χρονιά μπορεί να συμμετέχει τόσο στον ίδιο όμιλο, αλλά και να μετακινηθεί σε όμιλο με ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Στόχος της ομάδας είναι απόκτηση εμπειριών για τις νεαρές αθλήτριες και η κατάληψη μιας καλύτερης θέσης από την περσινή.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από τις: Κυριάκου Σταυρούλα, Μπατζογιάννη Αθηνά (τερματοφύλακες), Αδάμου Σταυρούλα, Αβντόλι Μαρία, Αργυρίου Μαρία, Βλάχου Μαρία, Γαρυφάλλου Αικατερίνη, Δάμου Χριστίνα, Μαργαρίτη Σοφία, Μανώλη Στεφανία, Μεκάση Νατάσα, Παπαδοπούλου Αποστολία, Παπαρίζου Χαρά, Ρυμενίδη Δήμητρα, Σιρανίδου Μιλένα, Σισμανίδου Θένια, Σταμοπούλου Εβίτα, Στιλνοπούλου Άσπα, Σκούκα Έρσα, Χατζή Στέλλα.