noodles volos banner

Φινάλε με μεγάλη εμφάνιση και ευρεία νίκη για τον Κένταυρο Αγριάς

  • Published in Handball

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας του Χάντμπολ ανδρική ομάδα του Κένταυρου Αγριάς.

Πραγματοποιώντας εξαίρετη εμφάνιση το Σάββατο 8 Απριλίου στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, επιβλήθηκε της ομάδας του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων με σκορ 30-17, μια νίκη που είναι η ευρύτερη σε σκορ στο φετινό πρωτάθλημα για τη μαγνησιώτικη ομάδα.  
Ο Κένταυρος πήρε προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού προηγούμενος ήδη στο 15ο λεπτό με διαφορά 4 τερμάτων (7-3). Η καλή και πιεστική άμυνα του Κενταύρου δυσκόλευε τις επιθετικές ενέργειες των παικτών του Λεωνίδα, υποχρεώνοντάς τους σε πολλά λάθη. Επίσης ο Σαμαράς πραγματοποίησε αρκετές και θεαματικές επεμβάσεις δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των παικτών του Λεωνίδα.  Έτσι ο Κένταυρος πήγε στα αποδυτήρια με μια διαφορά έξι τερμάτων με τη λήξη του ημιχρόνου (14-8). 
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα των Αγ. Αναργύρων προσπάθησε να αντιδράσει, παίζοντας μαν-του-μαν πάνω στον Μιμίκο. Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στα πέντε τέρματα στο πρώτο δεκάλεπτο (17 - 12). Από το χρονικό σημείο εκείνο ο Κένταυρος διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, χάρη στην επιθετική δεινότητα των αθλητών του. 

Για τη μαγνησιώτικη ομάδα όλοι οι παίκτες της αγωνίστηκαν με πάθος και όρεξη για τη νίκη. Κορυφαίοι ήταν ο Μιμίκος, ο ποίος παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα που είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, πέτυχε 12 τέρματα, και ο Σαμαράς, που πραγματοποίησε εξαίρετες αποκρούσεις.  Για την ομάδα των Αγ. Αναργύρων που παρουσιάστηκε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου κατώτερη των προσδοκιών, κορυφαίοι ήταν οι Ξυχαλίδης (που κράτησε τη διαφορά με τις αποκρούσεις του) και ο Τσέλος.  
Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στην κανονική του περίοδο, με την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς να τερματίζει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στα τρία χρόνια παρουσίας της ομάδας στη κατηγορία.

Ο Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων τερμάτισε 3ος με 22 βαθμούς και θα συνεχίσει στα Play - off ανόδου μαζί με το Καματερό, τα Βριλήσσια, και τον Ολυμπιακό Κερατσινίου. Να σημειώσουμε πως το Καματερό που κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική τα Βριλήσσια,  θα μπει με πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των Play - off.  
Στα παραλειπόμενα του αγώνα ήταν η λιτή τελετή, με την οποία τιμήθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα, δύο από τους πιο παλιούς αθλητές στην ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, ο Νίκος Σκετόπουλος και ο Αστέρης Θεμιστοκλής. Δύο αθλητές που υπηρέτησαν με αγωνιστικό πάθος και αθλητικό ήθος όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα του Κενταύρου (από το 2009 ο Σκετόπουλος και από το 2010 ο Αστέρης). Στους δύο αθλητές δόθηκαν από μία αναμνηστική φανέλα της ομάδας με τα ονόματά τους.
Τα πεντάλεπτα του αγώνα:
1-2, 4-3, 7-3, 9-4, 12-5, 14-8,

15-9, 17-12, 21-13, 23-14, 28-16, 30-17
Δίλεπτες: 3 - 4
Πέναλτι: 3/4 - 0/1
Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Καραπαναγιωτίδης, Μακρής (3), Κρατήρας (2), Κουρίδης, Δρενοβιάδης (3), Ζωναρόπουλος, Αστέρης (1), Οικονόμου, Σκετόπουλος, Καρανάσιος (1), Μιχαηλίδης (2), Ασαρίδης (5), Νούλης (1), Μιμίκος (12)
Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων: Ξυχαλίδης, Σοφικίτης, Μπίλος (1), Παράσχης (1), Μηνιώτης (3), Κολλύρης (2), Τσέλος (4), Οικονομίδης (3), Τσακούλης, Γκίκας, Κουλελλές, Γιαννακούρας, Θάνος, Γιαννόπουλος, Γουναράς (3)