noodles volos banner

Ερευνητικό πρόγραμμα για τα "προγράμματα άθλησης για όλους" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «υλοποίησε» με μεγάλη επιτυχία ερευνητικό πρόγραμμα - έργο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Προγράμματα Άθλησης για Όλους – Επιστημονική Υποστήριξη ». Το πρόγραμμα απευθυνόταν στα στελέχη των Ο.Τ.Α. που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» (ΑγΟ).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ήταν ο Αθανάσιος Κουστέλιος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα εντασσόταν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης- Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Από το 1983 μέχρι και σήμερα, υλοποιούνται στους Δήμους όλης της χώρας τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.) που στοχεύουν στη «βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουμένων, την καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, αλλά και την αναψυχή των αθλουμένων» (Οργανωτικό Πλαίσιο Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», 1996-97).

 

Last modified onFriday, 19 September 2014 10:47