noodles volos banner

Προέβαλε τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο το ράλι Όλυμπος

 

Αυξημένη αδρεναλίνη είχε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ταξίδεψε εικόνες της μαγικής Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο, όπως είναι το περίφημο για την ποιότητά του και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης, 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που έγινε  στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα  (11/10, 11.00 το πρωί) και τερματισμό, όπως πάντα, στην Ελασσόνα την επόμενη μέρα το μεσημέρι (12/10/2014).

 

 

 

 

 

Το Ράλι αυτό διατήρησε τη φήμη του, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας, ως  ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" σε συνεργασία με τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και είχε και φέτος, σε περίοδο μεγάλης κρίσης, δεκάδες συμμετοχές, γεγονός σπάνιο για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα.

Η εκκίνηση δόθηκε και φέτος από την κεντρική πλατεία της Λάρισας από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα και τους Προέδρους του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ κ. Κ. Σκριάπα, της ΛΕΚΑΜ  κ. Γ. Τσάλιο, του ΣΚΑΛ κ. Ν. Γκανάκη και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλο ,σε μια κατάμεστη  πλατεία, στην οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μυθικά αυτοκίνητα ,"δεσποινιδούλες...." ηλικίας πολλών δεκαετιών, που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα (ηλικίες οχημάτων από 30+ έως 85+ ).

Ο τερματισμός έγινε στην Ελασσόνα, που είναι ο καθιερωμένος τόπος κατάληξης του Ράλι Ολύμπου, όπου βρίσκεται και η έδρα του πολυβραβευμένου Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", το οποίο έχει εμπνευστεί και καθιερώσει το Ράλι Ολύμπου ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

Λατρεμένοι προορισμοί  για φέτος ήταν η Δεσκάτη Γρεβενών, όπου έγινε μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης-έκθεση αυτοκινήτων  και στη συνέχεια η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα (όπου και έγινε η διανυκτέρευση του Ράλι) ως ένα  παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και ξένα πληρώματα τα επισκέφτηκαν, για να γνωρίσουν την ιστορία τους, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία, όπως  επίσης  και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.

Το  περίφημο, πλέον, " Ιστορικό Ράλι Ολύμπου " του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" είναι ένα γεγονός, που κάθε χρόνο θα αλλάζει προορισμούς και θα ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο ,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία, τα αξιοθέατα   κ.ά. σε όλο τον κόσμο και θα συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός.

 

 

 

Last modified onFriday, 17 October 2014 18:28